“Mislim da je lakše imati autobus do Jahorine iz Pekinga nego iz Sarajeva”

Vijesti 30. jan 202311:01 4 komentara
OC Jahorina

Kraj januara sa sobom je donio idealno vrijeme za boravak na planinama. Na olimpijskim ljepoticama Bjelašnica i Jahorina uslovi su idealni, što su za N1 potvrdili čelnici ovih olimpijskih centara.

Sead Čaušević iz Olimpijskog centra Bjelašnica i Dejan Ljevanić, direktor Olimpijskog centra Jahorina za N1 su kazali da je na obje planine jutros vrijeme idealno za uživanje u zimskim aktivnostima.

“Sunčano je, odlična je vidljivost nema daška vjetra i možda jedan od najljepših dana za skijanje ikada na planini”, kazao je Ljevanić.

Prošli vikend na Bjelašnici je bilo četiri hiljade skijaša dnevno što je, kako kaže, Čaušević blizu rekordnih pokazatelja.

“Na Bjelašnici su uslovi dobri, imamo 50-60 cm kompaktnog snijega, u srednjoj i donjoj zoni sve su nam staze u funkciji”, kazao je Čaušević.

Čaušević navodi i da je u pretprodaji sezonskih karata značajan broj je bio naših građana iz dijaspore.

“Sada omjer je 50-sada kada se nakon dječijeg raspusta mijenja malo na više domaće skijaše što je nama vrlo bitno da se ove sezone promijenio omjer dječijih, naspram tinejdžerskih naspram odraslih posjetilaca”, kazao je Čaušević.

Zajednička saradnja

Iz OC Jahorina kažu da je najbitnije da Bjelašnica, Igman i Sarajevo zajedno moraju raditi.

“Pokušavamo pet godina kako sam na ovoj funkciji da napravim autobusku liniju iz Sarajeva i nemoguće je to, vjerujte. Mislim da bi lakše iz Pekinga organizovali autobus nego iz Sarajeva”, objasnio je Ljevanić.

Također je dodao da je turizam na Jahorini itekako bitan za lokalno stanovništvo.

“Jahorinu posmatram kao sto fabrika na koju svi mogu nadovezati. Jahorinu posmatram kao nešto što svako može da iskoristi, zaradi bez improvizacije odnosno da radimo na kvalitetu”

Vrijeme je idealno za odlazak na planine a N1 je posjetio i Vlašić gdje se uvjerio u tamošnju ponudu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare