Muk na pijaci Heco: Trgovci pokušavaju spasiti što se spasiti da, prodajom na pijaci prehranjivali svoje porodice

Vijesti 24. jan 202413:11 1 komentar
F.Z. / N1

Prema posljednjim informacijama sa terena koje su dostupne javnosti, vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar koji je jutros izbio na pijaci Heco.

Podsjetimo, u jutarnjim satima došlo je do velikog požara na pijaci Heco koja se nalazi u sarajevskom naselju Stup.

No, kako nam javljaju naši reporteri sa lica mjesta vatra još uvijek nije u potpunosti ugašena. Konstantno pristižu vatrogasne ekipe.

Međutim, kako su nam kazali trgovci pokušavaju učiniti sve kako bi spasili svoje stvari. Nisu bili raspoloženi za fotografisanje, kao niti davanje izjava. Veliki broj porodica je prehranjivao svoju porodicu upravo prodavajući na ovoj pijaci.

Oko 200 trgovaca radi na ovoj pijaci.

Na svu sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih osoba. Uzrok i okolnosti pod kojim je došlo do požara će biti poznati nakon obavljenog vještačenja.

Kako se moglo vidjeti na fotografijama koje je ranio objavio N1 šteta na objektu je ogromna.

Razgovarali smo sa i svjedocima o ogromnom požaru koji je danas u prijepodnevnim satima zahvatio sarajevsku pijacu Heco.

“Ovo je velika tragedija za Sarajevo, ovo je jedna od većih pijaca u Bosni i Hercegovini. Moja zgrada se nalazi 50 metara odavde, ugledao sam ogroman oblak dima. Kada sam izašao, imao sam šta da vidim, gotovo cijela pijaca je bila zahvaćena”, naglasio nam je Sarajlija.

Detaljnije možete pročitati OVDJE. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare