MUP TK: Nije utvrđen propust ili povreda dužnosti policajaca u slučaju ranjavanja nastavnika

Vijesti 03. okt 202319:15 0 komentara
Autor: F.Z./N1

Nastavnik Nedim Osmanović ranjen je u pucnjavi 14. juna u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” u Lukavcu. Trenutno se nalazi na banjskom liječenju, potvrdili su za N1 članovi porodice. Osmanović je ranjen u predjelu vrata. Ovaj slučaj potresao je bh. javnost, a nakon ranjavanja isplivala je informacija da je ranjeni Osmanović ranije prijavio da mu je prijetio upravo učenik koji je pucao.

Na upit N1 da li je utvrđena odgovornost i propust policijskih službenika u ovom slučaju iz MUP-a TK odgovaraju: “Uprava policije MUP TK-a, poduzela je u konkretnom predmetu sve mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajućih Tužilaca KTTK-a, a više detalja o tome šta je utvrđeno može dati isključivo KTTK-a. Uprava policije MUP TK-a je u okviru JPS MUP TK-a, u skladu sa propisanim procedurama, pokrenula i provela interni postupak u pogledu postupanja policijskih službenika PU/PS Lukavac, kojom prilikom je utvrđeno da nema elemenata povrede službene dužnosti”.

Podsjetimo, Nedim Osmanović je nastavnik engleskog jezika i zamjenik direktora u pomenutoj školi. Na Osmanovića je više hitaca ispalio maloljetni učenik (14). Maloljetnik je zbog lošeg vladanja izbačen iz škole, te je odlučio da svoje nezadovoljstvo odlukom nastavnog vijeća riješi pucajući u nastavnika kojeg je teško ranio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!