N1 slavi deveti rođendan: Povjerenje publike obavezuje nas da i dalje budemo njihov glas

Vijesti 30. okt 202311:38 1 komentar
N1

N1, internacionalna platforma za emitovanje vijesti i aktuelnosti i ekskluzivni partner CNN-a, danas slavi 9. rođendan. Televizija je zvanično počela sa radom 30. oktobra 2014. godine emitovanjem regionalnih vijesti u 14 časova, a istog dana počeo je sa radom i naš web sajt.

Rođendan slavi kao najgledaniji informativni kablovski kanal u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj a istraživanja potvrđuju da N1 u svim zemljama jeste izvor vijesti kojem građani najviše vjeruju.

Izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić ističe da je ponosna na uspeh koji ostvaruju televizija i portal N1:

”N1 proslavlja deveti rođendan kao u potpunosti izgrađen internacionalni brend, kao promoter nezavisnog novinarstva, odlučan u namjeri da građanima pruži istinite i prave vijesti. Slobodni mediji imaju ključnu ulogu u svakoj demokratskoj zemlji: da informišu svoje gledaoce i čitaoce i postavljaju pitanja vlastima. Mislim da N1 u svakoj zemlji ispunjava tu ulogu na najprofesionalniji mogući način, bez obzira što je u svakoj od zemalja gdje posluje drugačiji stepen medijskih sloboda. Sa ozbiljnim planovima ulazimo u desetu godinu poslovanja, još odlučniji da dopremo do što većeg broja gledalaca i šire čitalačke publike”, istakla je Subotić.

Aleksandra Subotić

News direktor N1 Bosna i Hercegovina Amir Zukić navodi da u izazovnom vremenu za novinarstvo, N1 dočekuje deveti rođendan kao televizija i news portal kojima publika u Bosni i Hercegovini, prema istraživanjima, najviše vjeruje i najčešće bira kao svoj izvor informacija.

“Prema metodi mjerenja TvBeat, N1 je ne samo najgledaniji informativni kanal, nego je po svim parametrima najgledanija televizija u poređenju sa svim drugim, dok je naš portal n1info.ba prema mjerenju DotMetricsa trenutno drugi najposjećeniji online medij u zemlji. Ogromno povjerenje publike obavezuje nas da u 10. godini rada budemo još bolji. Web tim N1 već priprema sadržaje kojima će dodatno obogatiti ponudu portala, a zahvaljujući statusu nacionalnog emitera u digitalnoj zemaljskoj distribuciji, N1 televizija stiže u domove širom BiH”, naglasio je Zukić.

Amir Zukić

News direktor N1 Srbija Igor Božić kaže da ulazak u desetu godinu proizvodnje programa i sadržaja na webu pokazuje da pravo novinarstvo, oslobođeno pritisaka, može da opstane samo uz pomoć publike koja prepoznaje napore i posvećenost profesiji. “Naši novinari u posljednjih devet godina dosljedno su izvještavali o svim važnim događajima, nepristrasno, predano i bez straha. Takav pristup prepoznala je publika u cijelom regionu i vjerujem da smo uspjeli da stvorimo brend koji je prepoznat kao lider slobodnog informisanja. Na nama je da taj pristup odbranimo od svih napada i da sačuvamo stečeno poverenje publike”.

Igor Božić

Tihomir Ladišić, news direktor N1 Hrvatska, dodaje da je nakon devet godina gotovo nemoguće zamisliti dan bez televizijskih vesti i intervjua na televiziji i važnih priča i zanimljivog sadržaja na N1 digitalnim platformama.

“Isto tako je gotovo nemoguće zamisliti medijski, društveni i javni prostor bez vrednosti slobodnog, nezavisnog i istraživačkog novinarstva za koje se svih ovih godina bori N1. Rezultati koje smo postigli za nas su obaveza da i dalje i budemo glas i snaga naših gledalaca i čitalaca”, rekao je.

Tihomir Ladišić

Pored produkcionih centara u Beogradu, Sarajevu i Zagrebu od pre dvije godine N1 je otvorio i news sajt u Sloveniji. News direktorka i urednica N1 Slovenija Katja Šeruga čestitala je kolegama 9. rođendan: “Novinarstvo bez cenzure, nezavisno, profesionalno i zasnovano na činjenicama je, koliko god to teško bilo, u doba brzih, instant i fake informacije važnije nego ikad. Držati tu liniju je sve samo ne, jednostavno. Vi je držite već devet godina i zato iskrene čestitke iz N1 Slovenija. Kao najmlađa sestra u N1 porodici, N1 Slovenija uči i od vas. Zajedno rastemo i razvijamo se dalje. Uvjerena sam, da N1 čeka svijetla budućnost”.

Katja Šeruga

N1 je, od osnivanja 2014. godine, među najgledanijim kablovskim kanalima i među najposjećenijim portalima u svakoj od zemalja gdje posluje. Pokazalo se da je to medij od najvećeg povjerenja u regionu i primarni izvor informisanja građana u svim kriznim situacijama, uključujući pandemiju COVID-19 i rat u Ukrajini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare