N1 Specijal: Srebrenica 29. godina nakon genocida, između historije i budućnosti

Vijesti 09. jul 202416:04 0 komentara
N1

U Potočarima će 11. jula smiraj pronaći još 14 žrtava genocida, a brojni građani u Bosni i Hercegovini i širom svijeta odavanjem počasti ubijenima obilježit će 29. godišnjicu genocida. Uživo u programu N1 u četvrtak od 08.00 sati pratite obilježavanje u Potočarima, komemoraciju i dženazu.

O genocidu u Srebrenici, pamćenju, negiranju i procesuiranju, historiji i budućnosti razgovaramo s našim gostima u Specijalnom programu N1 televizije u četvrtak 11. jula, iz studija u Sarajevu i u Potočarima.

Ekipe N1 televizije uživo prate program obilježavanja. S brojnim gostima razgovaramo o Srebrenici, historiji, o sjećanju i budućnosti. Donosimo svjedočenja preživjelih te razgovaramo o važnosti rezolucije i zabrani negiranja genocida, o obrazovanju i važnosti pravde.

Cjelodnevni specijalni program N1 televizije posvećen 29. godišnjici genocida pratite od 08.00, a u 17.00 sati uživo smo i u New Yorku gdje se Međunarodni dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici po prvi put obilježava u sali Generalne skupštine UN-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!