Na Palama protest podrške: “I mi smo porodica Milorada Dodika”

Vijesti 23. okt 202312:02 1 komentar
SKUP PODRŠKE DODIKU
PALE

U Palama se održava skup na kojem se potpisuje peticija podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i njegovoj porodici, a nakon što su SAD proširile listu sankcionisanih na članove porodice Dodik, Igora i Goricu, te nekoliko preduzeća. Okupljeni nose transparent "I mi smo porodica Milorada Dodika".

Skupu prisustvuju poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Miroslav Vujičić, bivši parlamentarac Boško Tomić i izaslanik člana Predsjedništva iz reda srpskog naroda, te zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, koji je i potpisao peticiju.

“Potpuno je jasno da Dodik provodi politiku očuvanja i jačanja Republike Srpske i njene ustavnosti. I to nesmetano i neometano, širom svijeta. No, očigledno je, da se strancima to ne sviđa, pa se zato obračunavaju sa Dodikom”, naveo je Košarac.

Okupljeni na Palama pozivaju na jedinstvo, uz poruku da se “pod zastavom Republike Srpske mogu sačuvati”, kako navode, “institucije i imovina”.

Ministarstvo finansija SAD proširilo je spisak sankcionisanih, pa se pored samog Dodika na spisku ministarstva nalaze se i Gorica i Igor Dodik, inače sin i kćerka predsednika Republike Srpske. Pored njih na spisku se nalaze i restoran “Agape” u vlasništvu Gorice i Ivane Dodik, kompanija “Agrovoće” koja se dovodi u vezu sa Goricom, kao i kompanija “Fruit Eco” koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, ali i kompanija “Global Liberty” koja se dovode u vezu sa Igorom i Goricom.

Opširnije o sankcijama porodici Dodik pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare