Na Plješevici spašeno šest migranata

Vijesti 25. jan 202121:18 0 komentara
GSS stanica Bihać

GSS stanica Bihać objavila je da su danas u popodnevnim satima dobili dojavu da je oko šest osoba zameteno, te da se ne mogu dalje kretati na širem lokalitetu Prsini - uvala na Plješevici.

Kako su naveli, riječ je o migrantima, prema kojima je krenula patrola GP Izačić, ali nakon nekih 5 km od naselja Zavalje nisu mogli dalje zbog visokog snijega ali i palog drveta preko samog puta.

“Usljedio je poziv i okupljanje šest članova GSS gdje smo oko 12:35 sati krenuli put Plješevice. U naselju Zavalje zatićemo patrolu GP Izačić i članove IOM tima, te smo nakon 1 km vidjeli da je otežano kretanje, gdje smo se vratili po motorne sanke. Tim sa džipom je nastavio dalje pokušavati doći kako bi presjekli palo stablo. Nakon 40 minuta ponovo smo iznad Zavalja te dobijamo informaciju od prvog tima da su uspjeli presjeći drvo te da ce pokušati ići dalje”, naveli su iz GSS stanice Bihać.

Drugi tim sa sankama krenuo je za njima. Oko 14:30 sati došli su do lokacije Prsinih uvala te pronašli šest osoba (dvije ženske i četiri muške osobe, svi punoljetni) bez povreda i pothlađeni. Organizovali su povratak u dvije grupe sa džipom i sankama, a poslije im je pomogla i patrola granične policije.

“Oko 15:45 sati u naselju Zavelja migranti su u prisustvu patrole GP Izačić predati timu IOM-a koji su dalje preuzeli brigu nad njima”, istaknuli su.

U popodnevnim satima smo dobili dojavu da je oko 6 osoba zameteno i nemogu se dalje kretati na sirem lokalitetu Prsini…

Posted by GSS stanica Bihać on Monday, January 25, 2021

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!