Načelnik kardiohirurgije UKC RS jedan od potencijalnih kandidata SNSD za gradonačelnika Banjaluke

Vijesti 26. feb 202412:22 0 komentara
Blink

Nakon višemjesečnog nagađanja ko će ispred SNSD-a u trku za gradonačelnika Banjaluke, prvo ime o kojem se govorilo-nije špekulacija. Načelnik kardiohirurgije UKC RS doktor Nikola Šobot jedno je od imena o kojima se zvanično razmatra u stranci, potvrdio je to predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, ekscentrični specijalista neurolog Vlado Đajić.

“Izborna je godina i srećom približava se kraj uništavanja i kasapljenja naše Banjaluke i većina građana Banjaluke se raduje izborima u oktobru kako bi se stalo ovoj agoniji u kraj i da se izabere gradonačelnik po mjeri građana. Određene razgovore smo obavili u Gradskom Odboru, imamo nekoliko kandidata za gradonačelnika i dr Nikola Šobot je razmatran za tu funkciju. SNSD je ozbiljna i državotvorna partija koja sve odluke donosi na svojim organima”, napisao je na društvenim mrežama Đajić, a Šobota je prethodno predstavio na Javnom servisu RS kao potencijalnog kandidata, ali i doktora koji je išao u Hag da utvrdi zdravstveno stanje Ratka Mladića.

RTRS

Indikativno je ipak, da je upravo Šobot prije par dana gostovao i u medijima u Srbiji, na televiziji sa nacionalnom frekvencijom bliskoj vlastima Srbije.

Na UKC je krajem prošle sedmice boravila i prva dama Srbije Tamara Vučić, što mnogi smatraju povezanim. Sam Šobot kaže prvo struka, ali ne isključuje ni politiku:

“Ja sam prevashodno ljekar koji je zadnjih 20 godina svog života upravo potrošio na struku, na medicinu, najprije na Klinici za kardiovaskularne bolesti, a potom i na Klinici za kardiohirurgiju gdje smo unazad četiri godine uspjeli konačno poslije 20 godina da pokrenemo kliniku na kojoj je operisano 450 kardiohirurških pacijenata. Tako da definitivno moja dalja karijera i budućnost će biti vezana za struku, a sigurno je čast i da mi imponuje da budem prepoznat od ozbiljnih političkih subjekata kao neko ko ima reference i sposobnosti da pomogne svojim sugrađanima, i to je istina”, naveo je.

Uz mantru “uvijek može bolje” i poziv da se stvari u Banjaluci vrate u legalne tokove, Šobot ostaje nedorečen.

Ranije je gradonačelnik Draško Stanivuković za N1 poručio da će ponovo pobijediti: “Idu bilbordi, Šobot, ja sam spreman, pripremam se za scenario da bude neko iz SNSD ili iz redova nas, ili aktuelna predsjednica da bude.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!