“Načelnik Tanović u Općinskom vijeću u Novom Sarajevu ima podršku SDA”

Vijesti 06. mar 202318:26 1 komentar
N1

Nijaz Džaka, predsjednik Općinske organizacije Naroda i pravde u Novom Sarajevu za N1 je prokomentarisao otkazivanje podrške NiP-a općinskom načelniku Hasanu Tanoviću. Kap koja je prelila čašu za tamošnji NiP su, kako kažu, sumnjive javne nabavke.

Džaka je prvo komentarisao izjave Tanovića koji je u programu N1 kazao da dva ispunjena obećanja od njih ukupno 69, koja su navedena u izvještaju Istinomjera, sadrže i one koji su započeti.

Tanović ispunio samo dva od 69 obećanja: To su želje “Četvorke”, nisu moje

Takve Tanovićeve izjave za N1 za Džaku su neutemeljene.

“Načelnik Tanović često koristi da je nešto započeto. Znate šta je započeto kada nešto napišete na listu papira, to je već započeto. Zaista veliki broj projekata u Novom Sarajevu poput Osnovne škole Pofalići za koju smo imali sredstva, poput Park šume Hum, poput Sportsko-rekreativne zone Velešići, nije niti jedna krampa zabodena”, istakao je Džaka.

N1

Tačno je, kaže Džaka, da NiP nije podržao budžet ove lokalne zajednice i pojasnio zašto.

“U budžetu je sporno što je to copy-paste svakog prethodnog budžeta, što je njegova realizacija na katastrofalnom nivou. Dakle, riječ je o realizaciji 50 posto budžeta od čega je 25 posto ide na plaće uposlenika”, naveo je Džaka.

Ko je kome podrška u Općinskom vijeću

Također, Džaka je stava da Tanović ima podršku SDA u Općinskom vijeću.

“Instrukcijama načelnika Tanovića vijećnici SDA su napustili sjednicu čim su izgubili kvorum i ta sjednica je prekinuta. To je jedan klasičan primjer funkcionisanja Općinskog vijeća”, kazao je Džaka.

NiP Novo Sarajevo ima podršku Konakovića

Problem u funkcionisanju vladajućih u Novom Sarajevu došao je i do vrha Naroda i pravde koji su, kako je kazao Džaka, pružili im podršku.

“Iza nas stoji Kantonalni odbor i vrh NIP-a”, kazao je Džaka i kazao da je o svemu informisan i lider stranke Elmedin Konaković.

“Predsjednik Konaković je uvidio koliko je uludo razgovarati s njim. Elvedin Okerić, predsjednik Kantonalnog odbora tri puta je ragovarao i bio je istog stava”, naveo je Džaka.

Kap koja je prelila čašu

Loši odnosi sa Tanovićem, kazao je Džaka, kulminirali su nakon sumnjivih javnih nabavki.

“Riječ je o sumnjivim nabavkama dekorativne javne rasvjete na Visonovom šetalištu. Riječ je o instalaciji klizališta na Vilsonovom i unajmljivanje automobila”, istakao je Džaka.

Na kraju, Džaka je stava da Tanović je u protekle dvije godine mandata loše radio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare