Nakon kratke pauze vraća se Dan uživo: Aktuelne teme i gosti

Vijesti 04. sep 202309:29 0 komentara
N1

Dan uživo" je ponovno s vama, nakon kratke ljetne stanke. U prvom ovosezonskom izdanju, od 16 sati, gledajte:

Hoće li posljednja presuda Suda u Strasbourgu prouzročiti nove probleme i zastoje na europskom putu Bosne i Hercegovine? Koji je stav HDZ-a i kako će se u sve to uklopiti legitimno predstavljanje? Trebaju li izaslanici u Domu naroda biti birani na izborima? Je li realno da Europska komisija uskoro otvori pregovore o članstvu naše zemlje u EU? Za Dan uživo odgovora Marina Pendeš, izaslanica u Klubu Hrvata Doma naroda BiH.

Čemu i kome služe skupovi podrške Dodiku i Lukiću na međuentitetskoj crti? Zašto se dižu tenzije među građanima? Vjeruju li da su političari uistinu neprikosnoveni vođe koje treba spašavati od navodnih neprijatelja? Kako će izgledati politička i ekonomska jesen u Bosni i Hercegovini? Hoće li europski put biti nastavljen ili ćemo se vratiti u dobro poznati status quo? Pitamo našeg gosta Mladena Bosića, funkcionera SDS-a i zastupnika u Parlamentu BiH.

Društveno-političku zbilju analiziramo s dekanom Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Seadom Turčalom.

Načelnik Centra Srđan Mandić iznio je teške optužbe na račun vijećnika Dženana Muminovića. Optužio ga je da je glasao za njegov opoziv jer Mandić nije želio podleći pritiscima da iz budžeta financira Muminovićev privatni sportski klub, te da taj isti vijećnik pogoduje kod dodjeljivanja poslovnih prostora. Dženan Muminović u Danu uživo odgovara na ove optužbe.

Vaš je domaćin danas, Boris Brezo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!