Nakon optužbi DF-a, Bošković: Sjednica Predstavničkog doma PFBiH je legalna

Vijesti 22. jan 202414:14 0 komentara
Screenshot

U toku je sjednica Predstavničkog doma federalnog parlamenta. Legalnost sjednice pokušali su osporiti opozicioni političari iz DF-a. Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PFBiH Mladen Bošković poručio je da je sjednica legalna.

“Dobio sam ovlaštenje u svemu što pripada predsjedavajućoj. To je bilo do petka. Poslovnik je iskomuniciran na Kolegijumu. Mirjana Marinković Lepić vratila se u petak, nakon što je podnijela ostavku zbog svog zdravstvenog stanja. Ima pravo tražiti da jedan od dopredsjedavajućih vodi sjednicu”, kaže Bošković.

Dodaje da će biti urađena verifikacija 10 zastupnika kojima je verifikovan mandat, a nisu raspoređeni u radna tijela na mjesta gdje su bili njihovi prethodnici.

“Sprečavaju se kolege i kolegice, diskriminisani su da rade svoj posao za koji su plaćeni jer opozicija ne dolazi na sjednice, a ako ne dođe na sjednice, nema kvoruma”, navodi.

A kada će biti sazvana četvrta sjednica za izbor i imenovanja, Bošković odgovara: “Četvrta sjednica za izbor i imenovanje biće sazvana kad ja budem odlučio kao predsjednik te Komisije. Bice održana kao sto će biti i prekinute peta i šesta, uz moju podršku. I to ćemo pitanje riješiti u narednom periodu.”

To je za opoziciju, podsjećamo, uslov da prekinu blokadu, odnosno, traže uslove za novu listu i imena za poziciju sudije Ustavnog suda BiH.

U međuvremenu, danas je stigao dopis predsjednice Ustavnog suda da se pristupi izboru drugog sudije iz FBiH na poziciju sudije Ustavnog suda BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!