Nakon reakcije nadležnih: Prefarban dućan na Baščaršiji u izvornu boju

Vijesti 21. jan 202216:41 0 komentara
F.Z./N1

Jučer je Općina Stari Grad pokrenula prekršajni postupak protiv osobe Turk Atila – turskog državljanina koji je zakupac poslovnog prostora u ulici Abadžiluk broj 10, a koji je bio ofarban u jarko plavku boju, što je, kako su naveli narušilo izvorni izgled starogradske čaršije koja je još 2014. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH. Fotoreporter N1 sa terena javlja da je dućan ponovo prefarban u izvornu tamnosmeđu boju.

Naime, jučer su iz Općine Stari Grad uputili saopćenje i istakli da je turskom državljaninu koji je zakupac ovog poslovnog prostora naloženo da u roku od 24 sata ovaj objekt vrati u prvobitno stanje i izvrši njegovo farbanje u odgovarajuću boju.

POVEZANA VIJEST

Naglasili su i to da su inspektori odmah izašli na teren i da nisu nikoga zatekli o objektu, ali su ostavili obavijest o hitnom javljanju nadležnom inspektoru.

F.Z./N1

“Općina Stari Grad ističe da ovo nije prostor u vlasništvu ovog organa uprave, već je utvrđeno da su vlasnici prostora Džido Senada i Šemsudin Zahirović, protiv kojih će također biti pokrenuti prekršajni postupci zbog ovakvog skrnavljenja najuže starogradske jezgre, te će se suočiti sa sankcijama za protuzakonite postupke”, naveli su jučer iz Općine Stari Grad.

Kako smo danas mogli vidjeti, dućan je prefarban, ali trenutno nije funkciji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!