Nakon što je psovala ispred Suda BiH: Sanja Vulić dobila policijsku zaštitu, Nešić kaže da je izložena uvredama

Vijesti 12. feb 202416:33 0 komentara
Instagram

Skandalozno ponašanje državne zastupnice i potpredsjednice SNSD-a Sanje Vulić izazvalo je oštre reakcije javnosti, ali i nadležnih institucija. Naime, nakon što je državna zastupnica ispred Suda BiH psovala i vrijeđala institucije BiH dobila je novčanu kaznu i prekršajni nalog.

No, izuzev novčane kazne i prekršajnog naloga, zastupnica koja je ispred državne institucije na sramotan način psovala uoči suđenja njenom stranačkom šefu Miloradu Dodiku, dobila je i policijsku zaštitu koju joj je dozvolio ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić s obzirom da se Sanja Vulić, kako je navedeno, osjeća ugroženom.

Podsjetimo, Vulić je na neprimjeren način komentarisala sutkinju Senu Uzunović koja je zamijenila sudiju Mirsada Striku nakon što je on podnio zahtjev za penzionisanje te je psovala ispred Suda BiH.

“Oni će nas pobit sve na ovaj način, užas, katastrofa. Morala sam izaći, bolje da izađem nego da me istjeraju. Jeem li joj sve joj je**em, isfrustrirana ku*a došla preko politike. Bila pomoćnik ministra i vi novinari što ne istražujete o istorijama sudija. Samo po nama političarima pucate, bila gospođa kadar SDA došla za sudiju. Toliko o pravičnosti suda. Ne mogu zaista reći previše onog što ne treba”, kazala je Vulić gotovo u plaču 5. februara 2024 godine.

Dakle, nakon sramotnih i skandaloznih izjava Vulić se osjeća ugroženom i traži pomoć ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića. Da apsurd bude još veći Nešić kaže kako je Vulić izložena prijetnjama i uvredama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Danas sam se sastao sa Sanjom Vulić , šefom kluba poslanika SNSD-a u PD PS BiH i potpredsjednikom SNSD-a. Nakon niza najogavnijih uvreda i prijetnji kojima je proteklih dana izložena, donijeli smo odluku da joj se dodijeli policijska zaštita. Najoštrije osuđujem prijetnje bilo kome, prijetnje nikome nisu dobro donijele jer moramo graditi mir”, naveo je Nešić na Instagramu.

Podsjetimo, Vulić je dan nakon skandaloznog ponašanja ispred Suda BiH gostovala na RTRS te navela da “ima informacije da se na Milorada Dodika sprema atentat”. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije su za portal N1 naveli kako trenutno ne raspolažu informacijama da se predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta RS Miloradu Dodiku sprema atentat, kao ni informacijama o ugrožavanju njegove sigurnosti.

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je Srni da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u operativnom i fizičkom smislu u kontinuitetu, dakle duži vremenski period, preduzima niz mjera i radnji na zaštiti predsjednika ovog entiteta čime garantuje njegovu bezbjednost.

Iz Ambasade Sjedinjenih američkih država istakli su da su ti navodi o atentatu apsurdni, potpuno neutemeljeni i neodgovorni.

A, Vulićka je tvrdila da u prilog njenim tvrdnjama ide i to što su stabla posječena ispred Suda BiH. Iz KJKP Park kažu da su stabla posječena u skladu sa redovnim procedurama i ugovoru u vezi sa održavanjem zelenih površina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!