Naša stranka: LGBT populaciji sloboda, nasilnicima zatvor

Vijesti 18. mar 202322:14
Nasa stranka

Povodom večerašnjeg nasilnog napada na pripadnike LGBT populacije u Banjaluci u kojem ima i povrijeđenih oglasila se Naša stranka.

“Najoštrije osuđujemo nasilnički primitivizam. Pozivamo organe pravosuđa i policiju da što hitnije reaguju. Također, pozivamo sve političare da osude nasilje jer je, nesumnjivo, i njihova retorika doprinijela da do nasilja dođe. Pripadnici LGBT populacije moraju dobiti mogućnost da slobodno ispoljavaju svoj identitet i da ga manifestiraju kroz kulturne i druge događaje. Nasilnicima mora biti oduzeta mogućnost da nad njima i nad bilo kim drugim ispoljavaju nasilje. LGBT populaciji sloboda, nasilnicima zatvor”, poručili su iz Naše stranke.

Podsjetimo, u večernjim satima u Banjaluci je došlo do napada na aktiviste “BH Parade ponosa” u kojem su povrijeđene tri osobe. Napad se desio nakon što je danas njihov skup zabranjen i nije održan.

Iz policije su za N1 rekli da su obaviješteni o ovom događaju te da rade na rasvjetljavanju slučaja, ali nisu komentarisali to da njihove kolege nisu reagovale i stale u zaštitu aktivista. Da nisu stali u zaštitu za N1 je rekla Žana Gauk, novinarka Žurnala rekavši da je aktiviste napalo 30-tak huligana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar