Naša stranka traži suspenziju Zorana Čegara

Vijesti 27. okt 202216:34 0 komentara
Zoran Čegar
Zoran Čegar (N1)

Zoran Čegar, načelnik Sektora uniformisane policije Federalne uprave policije (FUP), otvoreno je prijetio novinarski Centra za istraživačko novinarstvo. Tim povodom reagovali su iz Naše stranke.

„Zabrinjavajuća je činjenica da onaj koji bi trebao da stvara sigurnost za sve, pogotovo za novinare, njihovu sigurnost ugrožava. Mora uslijediti odlučan društveni odgovor da se to neće tolerisati, a taj odgovor je sankcija, u najmanju ruku suspenzija s pozicije načelnika Sektora uniformisane policije FUP-a. Tim više što ovo nije jedini akt neopravdanog nasilja koji je Čegar javno ispoljio prema nedužnima“, napisali su iz ove stranke.

Podsjetimo, Zoranu Čegaru jučer je počelo suđenje na Općinskom sudu u Dubrovniku za krivično djelo prevare, o čemu je CIN ranije pisao.

Novinari su otkrili da je u posljednjih 20 godina trgovao brojnim nekretninama: kućama, apartmanima i zemljišnim posjedima u BiH i Hrvatskoj, a u njegovom posjedu su bili i: brojni automobili, brodice, motocikli i motorne sanke. Često je trgovao bez novca, razmjenjujući svoje i tuđe nekretnine i vozila. Njegovi partneri to žargonski nazivaju “trange-frange” poslovima.

Nakon što su novinari CIN-a ispred Suda zatražili od Čegara komentar, on je burno reagovao, nasrnuvši na novinarku: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Ovo nije prvi put da policajac Čegar prijeti novinarima CIN-a. On je tokom istraživanja u kratkom telefonskom razgovoru odbio razgovarati uz prijetnje i psovke. Aludirajući na svoj položaj, rekao je da su ga o novinarskim kretanjima i radu “obavještavali razni ljudi”. “Ja sve znam, ne radim ja u trafici!”

Naredno ročište je zakazano za 8. decembar ove godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!