Nastavlja se sukob u Predsjedništvu BiH, zatraženo ukidanje službe PR-a

Vijesti 08. feb 202320:3811 komentara
F.Z./N1

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović uputila je inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, rekao je savjetnik predsjedavajuće Predsjedništva BiH Saša Aulić.

“Bez prethodnog usaglašavanja nije moguće da bilo koji član Predsjedništva iznosi stavove niti informacije u ime institucije Predsjedništva, što je pokušao Denis Bećirović, uzurpirajući nadležnost u namjeri da na temi odbrane prikupi jeftini politički poen”, rekao je Aulić.

Prema njegovim riječima, to što je saopštenje naknadno preimenovano u kabinetsko, ni dalje ne znači da pravo saopštavanja nakon sjednice Predsjedništva pripada bilo kojem kabinetu pojedinačno, čak i da je Kabinet predsjedavajućeg.

“S obzirom na skandalozno ponašanje Kabineta ‘bošnjačkog člana’ Predsjedništva, ‘srpski član’ i predsjedavajuća je uputila inicijativu za ukidanje Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH čiji bi dosadašnji radnici, s ciljem zaštite njihovih prava, bili raspoređeni na druga radna mjesta u okviru iste institucije”, rekao je Aulić.

On je ocijenio da je član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda “grubo prekršio dosadašnju praksu, po kojoj se saopštenja sa sjednica Predsjedništva i zajedničkih sastanaka usklađuju tri kabineta”.

“Ukoliko ova inicijativa ne bude prihvaćena, to znači da će ubuduće tri kabineta slati tri saopštenja sa istog sastanka ili sjednice”, rekao je Aulić.

On je naveo kako je Bosna i Hercegovina zemlja koja počiva na temelju konsenzusa i dogovora, a ne na “uzurpaciji prava i kršenju procedura, što je praksa koja bi morala važiti i u Predsjedništvu BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar