Nastavljena blokada Skupštine Banjaluke: “SNSD po hiljaditi put pokazao da je ozbiljna štetočina”

Vijesti 17. jul 202415:38 0 komentara
N1 BiH

Skupština grada Banjaluka danas je prekinuta, jer skupštinska većina koju predvodi SNSD nije podržala predloženi dnevni red pa je tako sukob između gradonačelnika i skupštinske većine produbljen.

“On ne zna jadnik ništa drugo odgovoriti, nego za sve ono što ne zna ili je nesposoban okrivi SNSD”, rekao je Ljubo Ninković predsjednik Skupštine grada na optužbe Stanivukovića da SNSD blokira razvoj grada i projekte značajne za oko 30 hiljada građana.

“Nevjerovatno da je SNSD po hiljaditi put pokazao da je ozbiljna štetočina. Ovo što radi SNSD u Banjaluci, šta je razlog da danas na dnevnom redu ne mogu da butu besplatni placevi za mlade bračne parove? Šta im smeta da se tačka dnevnog reda Rješavanje vodosnadbijevanja Tunjice 1 i Tunjice 2 nađe na dnevnom redu“, upitao je Stanivuković navodeći samo neke od ukupno 86 tačaka kojima je planirao dopuniti dnevni red.

Na ova pitanja Stanivukoviću je odgovorio Ninković tvrdnjom kako je gradonačelnik pokušao da obmane skupštinsku većinu i građane.

“Projedlog odluke nije bio za dodjelu besplatnih placeva. Odluka o subvencionisanju početne cijene placeva za dodjelu mladim bračnim parovima”, pročitao je naziv prijedloga ističući kako, kada je riječ o projektu vodosnadbijevanja skupštinska većina odbija odobrenje novog zaduženja grada, smatrajući da se potrebna sredstva mogu naći u rebalansu budžeta.

Takođe, Ninković je demantovao Stanivukovićeve navode da su odbornici Narosnog fronta glasali zajedno sa SNSD-ovcima, ali je između redova kritikovao Ujedinjenu Srpsku, svog koalicionog partnera, zbog glasanja u korist PDP-a.

Odbornik Pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić zatražio je hitno održavanje novog kolegijuma na kojem bi se odlučilo o terminu naredne sjednice.

S obzirom na to da se aktuelni saziv ne može pohvaliti ažurnim radom, postoji mogućnost da se do izbora novog saziva Skupština grada i ne sastane, jer odbornicima slijedi ljetna pauza, a onda i izborna kampanja tokom koje se zasijedanja ne održavaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!