Nastup Dubioze izazvao diskusiju: Jeste li zadovoljni novogodišnjim programom?

Vijesti 03. jan 202311:35 9 komentara
N1/F.Z.

Doček Nove godine u glavnom gradu BiH izazvao je mnogo diskusija na društvenim mrežama.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić pohvalila se da je posjećenost glavnom gradu BiH oborila sve rekorde.

Prema nezvaničnim informacijama pred Vječnom je vatrom novu, 2023. dočekalo 25.000 ljudi, a svi smještajni kapaciteti bili su popunjeni.

Ipak, nastup jednog od najpopularnijih bh. bendova Dubioza Kolektiv podijelio je javnost. Mnogi su se građani požalili da je sam nastup trajao prekratko, te da je ozvučenje bilo jako slabo.

Kako to obično biva, diskusija je dobila i političku dimenziju. Glasne kritike stigle su iz redova SDA, a politički zvaničnici iz te stranke uporedili su doček koji je organizirao njihov istaknuti član, bivši gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka sa ovogodišnjim. Istina, nastup Dine Merlina na dočeku 2017. oborio je sve rekorde pojesćenosti, a prema dostupnim informacijama koštao je skoro 100.000 KM manje. Službene potvrde o troškovima samog dočeka još nema, no prema dostupnim informacijama organizacija i nastup Dubioze Kolektiv građana je koštao 350.000 KM.

Ocijenite nastup Dubioze Kolektiv na dočeku 2023. godine (Ocjena od 1 do 5)

Created with QuizMaker

Iako je nastup izazvao oprečna mišljenja ono što je fakt je da je glavni grad BiH i ove godine bio jedna od najatraktivnijih destinacija za doček Nove godine u regionu, ulice su vrvile od posjetitelja, restorani i hoteli bili su popunjeni, a mnogi su regionalni mediji prenijeli prelijepe fotografije i atmosferu sa dočeka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare