Nazif iz Donjeg Vakufa pješači do Nezuka, a potom i do Potočara: “Uzimao sam te kosti u ruke sa Ramizom Nukićem, išao sam s njim u potragu…”

Vijesti 08. jul 202415:04 0 komentara
N1/ F.Z.

Nazif Rujanac iz Donjeg Vakufa 17. godinu zaredom učestvuje u Maršu Mira iz Nezuka prema Potočarima. Za N1 kaže da je cilj njegovog puta sjećanje na ubijene šehide i da se nikada ne "zaboravi zlo koje je pogodilo ovaj narod".

“Dolazim iz Donjeg Vakufa, učesnik Marša mira 17. godina. U Nezuku se uključujem sa djecom boraca i idemo našim šehidima u Potočare. Cilj ovog puta je iskren nijet za sve žrtve i sve moje šehide, da se ne zaboravi jedno zlo koje se desilo i taj narod nevin što je ubijan”, kazao je Rujanac u kratkom razgovoru za N1.

Kaže da je zajedno sa rahmetli Ramizom Nukićem išao u potragu za preostalim kostima žrtava.

“Kao dijete sam išao na ta mjesta, obilazio gdje su naše majke, očevi stradali, ubijana su djeca. Bio sam svjedok, uzimao sam te kosti u ruke sa Ramizom Nukićem, išao sam s njim u potragu za kostima. Ostavljam sve poslove i uzmem godišnji odmor koji posvetim ovom putu i pređem ga bez problema. Želja mi je da podstaknem nekog da dođe i da dušmani vide da nas nisu mogli, niti će moći ikad, iskorijeniti”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!