Neđeljku sin poginuo u saobraćajnoj nesreći, ogorčen je na pravosuđe koje je “zagubilo” njegov predmet

Vijesti 30. maj 202416:45 0 komentara
Anadolija (Osnovni sud u Banjaluci)

Penzioner Neđeljko Ćetković iz Banjaluke, čiji je sin 2019. godine stradao u saobraćajnoj nesreći traži pravdu.

Ogorčen je na pravosudni sistem i zahtijeva odgovore kako se vodio proces za nesreću u kojoj je poginuo njegov sin Borko koji je u kobnom trenutku bio motociklista.

Pet godina ga niko nije nazvao

Put mu je, tvrdi Neđeljko, a potkrepljuje dokazima i optužnicom, presjekao vozač pasata Zoran Bajić, kojeg je Osnovni sud u Banjaluci oslobodio krivice za nesreću.

“To je bilo 11. septembra 2019. godine oko 16h, na prostoru koji je ravan avionskoj pisti. Koliko je on mogao razviti brzinu 60 km/h je išao, tako su pokazali nalazi, ovaj skretao od Kramara, presjekao mu put Bajić, da li je udario, on je na mjestu ostao mrtav. Meni je to sve pod sumnjivim okolnostima”, u dahu kaže.

Dodaje da ga pet godina niko nije zvao u vezi ovoga predmeta.

“Od 2019. do skoro unazad mjesec dana, gotovo da nije bilo suđenja. Oni su u Osnovnom sudu u Banjaluci muljali toliko da sam ja od početka znao da neće biti u redu. Skoro se tajno sastali, sudili, na čelu sa sudinicom Bogdanom Grmušom, gdje su oslobodili čovjeka kazne. Nikoga nisu pozivali, mene nisu četiri godine pozivali, ni mene ni žene, snajka kaže da nisu ni nju zvali. To je otišlo na Okružni sud, Nikolina Ševa tužilac je napisala žalbu. Ja se nemam šta nadati od Okružnog suda, to su isti ljudi, ja se nemam šta nadati, nisu u Okružnom sudu vanzemaljci, pa da sada nešto preinače”, kaže Neđeljko.

Ćetković kaže da ga sve tišti i da želi javno da progovori, jer novca nema za skupe advokate. U pravnu državu i sudstvo ne vjeruje, ali se obratio medijima kako bi se čula njegova muka.

Kontaktirali smo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci iz kojeg nam je potvrđeno da je podnesena žalba u ovom predmetu: “Okružno javno tužilaštvo Banja Luka dana 13.2.2024.godine, uložilo je žalbu Okružnom sudu Banja Luka na presudu Osnovnog suda Banja Luka broj:71 0 K 323225 20 od dana 22.12.2023.godine i u toku je postupak po žalbi.”

Okružni su Banjaluka: Nemamo takav predmet

Ipak iz Okružnog suda u Banjaluci u dva navrata nam je na pitanje “u kojoj fazi je postupak protiv Bajić Zorana osumnjičenog za saobraćajnu nesreću sa smrtnim posljedicama”, odgovoreno da takav predmet nemaju.

“U vezi sa Vašim upitom obavještavam Vas da je, nakon izvršene provjere u službenoj evidenciji Okružnog suda u Banjaluci, utvrđeno da se protiv navedenog lica ne vodi krivični postupak pred ovim sudom”, poručuju.

Na naknadno pitanje da li postoji proces po žalbi, isti odgovor: “Obavještavam Vas da je, nakon ponovo izvršene provjere u službenoj evidenciji Okružnog suda u Banjaluci, na današnji dan, utvrđeno da se protiv navedenog lica pred ovim sudom ne vodi krivični postupak, ni u prvom stepenu, ni po žalbi.”

Gdje se žalba od tužilaštva do suda zagubila i kako je to moguće, pitaju se članovi porodice poginulog. Loša koordinacija pravosudnih institucija, ili namjerno ometanje pravde, sumnje se nižu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Bonus video:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!