Nemaju vodu, spavaju na podu, popucali zidovi i krov: Porodica iz Banjaluke treba pomoć

Vijesti 21. sep 202314:17 1 komentar
N1

Život u 21. vijeku bez vode. Boravak u prostoriji sa popucalim zidovima i oštećenim krovom. Spavanje na starom i oronulom namještaju. Umjesto kreveta, spužve, a zamjena za prozore, kartoni. Tako živi četveročlana porodica Šišarica u Barlovcima kod Banjaluke.

Naime, supružnici Mile i Slobodanka Šišarica, sa svoja dva sina žive od svega 234KM pomoći. Slobodanka je nezaposlena, a suprug Mile povremeno zaradi dnevnicu, radeći teške fizičke poslove. Cijeli dan, za 50KM. Sva njihova zarada, ode kažu, na osnovne životne potrepštine. A ni za njih, nemaju dovoljno.

N1
N1
N1
N1
N1

Po vodu idu kod komšije. Donose je u kanisterima. Do grada, koji je udaljen nekoliko kilometara, autobusom. Ipak, najteže im je kažu što nemaju kupatilo. Djeca se kupaju u plastičnim kadicama, a roditelji, kako se snađu. Improvizujući. Velika im je briga trenutno, kažu, kako pregurati zimu, u kući , za koju je pitanje, da li krov može izdržati i prvi snijeg.

Porodiica Šišarica, u kuću u Barlovcima doselila se prije mjesec dana. Živjeli su u naselju Petrićevac u Banjaluci. Međutim zbog nemogućnosti plaćanja kirije, koja je iznosila više od njihove mjesečne zarade, 300KM, bili su primorani da se presele.

Žive, kažu i od pomoći dobrih ljudi. Gladni nisu. Ponajviše zahvaljujući Udruženju ” Mozaik prijateljstva, koje im se i ovaj put našlo pri ruci.

Naime, na inicijativu predsjedniika ovog udruženja Miroslava Subašića pokrenuta je akcija prikupljanja novčane pomoći. Ideja je, a i najboolje rješenje, kaže Subašić kupovina seoske kuće sa okućnicom, jer trenutna u kojoj žive, ne može se popraviti. Mogli bi, kaže Subašić, zasaditi baštu i držati nešto od stoke, a od čega bi mogli da žive. Trebalo bi i da se otac Mile zaposli, što je i njegova želja, jer kako kaže, zna da radi svašta.

Pomoć će se, poručuju iz Mozaika prijateljstva, tražiti i od lokalnih i republičkih vlasti, ali i svih humanih ljudi, kako bi se porodici Šišarica obezbjedio krov nad glavom i uslovan život. A uz pomoć dobrih ljudi, sve je moguće, poručuje Subašić, te poziva sve da se odazovu akciji.

Oni koji žele da učestvuju, novac mogu da uplate na ŽIRO RAČUN: 5620998184767568, sa naznakom za podračun za posebne namjene Udruženje ”Mozaik prijateljstva” za Slobodanku Šišarica.

Za uplate iz inostranstva, novac je moguće uplatiti putem deviznog računa NLB banke broj IBAN: BA395620998184778335.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare