Nešić predao dokumentaciju Tužilaštvu BiH o boravku Schmidta u BiH

Vijesti 16. okt 202312:12 4 komentara
F.Z./N1

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Nenad Nešić predao je danas Tužilaštvu BiH dokumentaciju o boravku Christian Schmidt visokog predstavnika u BiH.

Kako tvrdi, dokumentacija navodno dokazuje da Schmidt nije legitiman visoki predstavnik u BiH.

“Danas sam predao Tužilaštvu BiH  sve prikupljenje informacije koje su mi dostavile bezbjednosne organizacije koje se nalaze u Ministarstvu bezbjednosti o gospodinu Schmidtu koji se nalazi na teritoriji BiH i o njegovoj naoružanoj pratnji i o svim nezakonitostima koje su radili od trenutka stupanja na teritorij BiH”, naveo je Nešić.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Očekuje, kako je rekao, da će se napokon neke stvari istjerat na čistac, da će, “Tužilaštvo pokazati da li radi u skladu sa pravilima i zakonima, da li postupa po dokazima relevantnih institucija BiH ili je fontana želja gdje ispunjava želje jednom nelegitimnom gospodinu Schmidtu koji se nelegitimno predstavlja i potpuno nezakonito obavlja ulogu visokog predstavnika”.

“On po svim dokazima, koje smo mi prikupili, nije legitiman visoki predstavnik u BiH i ne može se govorit o visokom predstavniku“, rekao je Nešić.

Ponovio je da očekuje da Tužilaštvo BiH formira predmet protiv Schmidta i da upozna javnost o rezultatima te istrage.

U Sudu Bosne i Hercegovine za danas je zakazano ročište u predmetu koji se odnosi na predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića. Zašto je predao danas upravo kada Dodik dolazi, upitali su novinari.

“Ono što me ponukalo danas da to uradim je što sam čuo od sredstava informisanja da Tužilaštvo nije zaprimilo nikakvu informaciju o boravku Schmidta na teritoriji BiH i to me zaista iznenadilo”, zaključio je Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare