Nestanak struje nije poremetio rad sarajevskog aerodroma, sve se odvijalo bez smetnji

Vijesti 21. jun 202417:32 0 komentara
N1

Uslijed nestanka električne energije na području Bosne i Hercegovine i regiona, Međunarodni aerodrom Sarajevo uspješno je održao kontinuitet u poslovanju, uprkos izazovima koje je uzrokovala ova situacija.

“Nestanak struje nije poremetio rad aerodroma, te su zahvaljujući efikasnom upravljanju kriznim situacijama, sve planirane aviooperacije realizovane prema redu letenja. Kako bi osigurao kontinuiranu funkcionalnost, aerodrom je preusmjerio prioritetne potrošače na alternativne izvore električne energije”, istakli su.

Kako su dodali, ovaj incident naglašava važnost pripremljenosti i koordinacije u kriznim situacijama, a Međunarodni aerodrom Sarajevo potvrđuje svoju sposobnost da se nosi s izazovima i da osigura neometan rad uprkos vanrednim okolnostima.

“Također, moramo istaći i maksimalne uložene napore svih pratećih službi (Granična policija BIH, UIO-Carinska ispostava aerodrom, BHANSA – kontrola letenja, Hitna pomoć i Profesionalna vatrogasna brigada – Aerodrom )”, poručili su.

Ipak, danas je došlo do poprilične gužve na pasoškoj kontroli na kojoj su čekali putnici koji su sletjeli na sarajevski aerodrom.

Kolaps na sarajevskom aerodromu, raste nervoza među putnicima

Odmah je rasla i nervoza među prisutnima, a kako je jedna putnica za Nezavisne rekla, pasoše su uposlenici “fizički” pregledali jer sistem nije radio budući da u tom trenutku nije bilo struje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!