Nevjerovatna priča nakon pada aviona u Brazilu: Kako je jedna greška spasila živote dvojici putnika

Vijesti 12. aug 202410:32 0 komentara
REUTERS/Nacho Doce/File Photo

Avionska nesreća u Brazilu , u kojoj su poginuli svi putnici u avionu, još jednom je izazvala zabrinutost zbog sigurnosti letova. Međutim, usred ove velike tragedije dogodila se situacija koja pokazuje kako sudbina nekada može biti zaista opipljiva.

Dva putnika,  Adriano Assis i Jose Felipe očajnički su se htjeli ukrcati na let aviona koji će ubrzo nakon toga  pasti. Da se ne nađu na letu koji bi znači i kraj njihovih života pomogle su greške aviokompanije. Niz, za njih, sretnih okolnosti.

Assis je završio svoju noćnu smjenu u bolnici i stigao na aerdrom u 9:40. Vjerujući da leti sam kompanijom LATAM Airlines otišao je na šalter te kompanije na aerodromu ali na njima nije našao agente za chekiranje karte. Odlučio je da popije kafu u jednom od aerdromskih restorana. Dok je pio kaficu shvatio je da je pogriješio kompaniju i da se treba chekirati na šalteru agencije VoePass. Kada je sav u žurbi stigao do šaltera rečeno mu je da je zakasnio na ukrcavanje.
“Svađao sam se sa njima, očajnički sam želio ući u avion ali mi uposlenik nije dozvolio. On mi je spasio život.

Sličnu situaciju imaju je i drugi putnik Jose Felipe koji je takođe mislio da leti sa LATAM-om. Felipe je takođe molio agenta da ga pusti na let ali to ovaj nije učinio.
“Hvala Bogu, nismo ušli na taj let.” kazao je.

Naš narod bi rekao, sudbina.

Avion VoePassa srušio se u petak, a snimak njegovog pada obišao je svijet. Prije polijetanja nije bilo nikakvih problema sa avionom.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!