Nezavisni vijećnik u Novom Sarajevu: Hasan Tanović je sam trebao otići

Vijesti 04. aug 202314:11 0 komentara
N1

Arslan Dučić, nekadašnji vijećnik SDP-a a sada samostalni vijećnik u Novom Sarajevu za N1 je potvrdio da će sa zadovoljstvom podržati izglasavanje referenduma o opozivu načelnika ove lokalne zajednice Hasana Tanovića iz SDP-a.

Dučić za N1 objašnjava da je riječ loš zapravo epitet koliko Tanović ne radi svoj posao u interesu onih koji su ga izabrali. On će, kako nam je rekao, rado dati svoju podršku za izglasavanje referenduma o opozivu Tanovića.

“Prilikom dolaska Tanovića na čelo Novog Sarajeva on je imao podršku 24 vijećnika. To su bili vijećnici Naše stranke, SDP-a, Naroda i pravde i tada NBL sada NES-a. Sada je on spao na podršku samo 16 vijećnika i to onih iz SDA, Platforme za progres, SDP-a, NES-a i pojedinih samostalnih. Znači od onih koji su na na početku podržavali ostao je SDP čiji je član u međuvremenu postao i NES”, objasio je Dučić.

Kako je Dučić istakao, Tanović je sam trebao već ranije podnijeti ostavku jer nema podršku niti vijećnika niti građana.

“On se jednostavno ne snalazi. Školovan je da bude ortoped, doktor. Mogao je sam da se povuče i da kaže da ovo nije za njega”, naveo je Dučić.

Podsjećamo, Ahmed Kosovac iz Naše stranke ranije je rekao da se potpisi za referendum o opozivu Tanovića skupljaju , ali da Naša stranka u tome ne učestvuje.

“Pravi referendum o radu načelnika Novog Sarajeva će se desiti na organima stranaka koje su ga podržale 2020. godine. Kao neko ko skoro tri godine pokušava raditi s načelnikom Tanovićem odgovorno tvrdim da je on greška Trojke koju ne smijemo ponoviti”, kazao nam je Kosovac.

Potom je dodao:

“Građani i građanke od nas očekuju više i to im moramo ponuditi. U suprotnom rizikujemo vraćanje u mračno SDA doba obilježeno lošim odlukama i kratkoročnim razmišljanjem (npr. urbicidni trn u horizontu Novog Sarajeva – Sarajevo Tower).”

Sva ova dešavanja dolaze nakon što je izglasan referendum o opozivu Srđana Mandića sa pozicije načelnika opštine Centar Sarajevo. Naime, opoziv Mandića u ovoj lokalnoj zajednici podržali su viječnici Naroda i pravde koji su dio koalicije Trojke.

Tanoviću su ranije podršku u Novom Sarajevu uskratili Narod i pravda te Naša stranka.

‘Greška Trojke’: Sprema se i opoziv načelnika Novog Sarajeva Hasana Tanovića?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!