Nije prihvaćena inicijativa za uvođenje javnog sistema “Amber alert”

Vijesti 24. jan 202416:20 0 komentara
Parlament BiH

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije podržala poslaničku inicijativu da se Vijeće ministara BiH i nadležno Ministarstvo sigurnost obavežu da omoguće uvođenje javnog sistema obavještavanja o nestanku djece "Amber alert" na teritoriji države Bosne i Hercegovine.

Ovo je bila inicijativa poslanika Predraga Kojovića, Sabine Ćudić i Aide Baručije.

Na sjednici su usvojeni i u dalju parlamentarnu proceduru upućeni izvještaj o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2019. godinu, te izvještaj o realizaciji izdatih isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme, i robe posebne namjene za 2019. godinu, koji je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

Članovi komisije primili su k znanju informaciju o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga u inostranstvu za 2024. godinu, koju je sačinilo Ministarstvo odbrane BiH.

Na sastanku su usvojeni i u dalju parlamentarnu proceduru upućeni izvještaj o radu Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH za prošlu, te orijentacioni plan rada za ovu godinu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!