Nikšić za N1: Jedna beba je preživjela, jer je nana zagradila svojim tijelom. Dala joj je svoj život

Vijesti 04. okt 202422:21 0 komentara
F.Z./N1

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić za N1 govorio je o katastrofalnoj situaciju na poplavljenim područjima u našoj zemlji.

“Kolika god materijalna šteta, ona se može nadoknaditi. Uvijek postoji mogućnost solidarnosti, izdvajanje određenih sredstava. Međutim, ljudski život se ne može namiriti, zamijeniti. To je potresna slika koju nisam i vjerovatno će proći jako puno vremena dok ljudi poplavljenih mjesta zaborave ovo, ako je ikako moguće da se zaboravi”, kazao je Nikšić.

Potom je dodao:

“Ovo što se desilo u Donjoj Jablanici je posljedica poplave. To kameno brdo koje se sručilo je sravnilo sa zemljom jedno selo. Tragične posljedice su rezultat toga. Sve treba da doživi epilog. Na terenu su bili inspektori, nadležni i tužioci. Ukoliko postoji neko odgovoran, treba se ispitati. Ne treba ništa špekulisati, treba da se provjeri i ispita i tada poduzeti odgovorajuće mjere”.

Naveo je kako se ne slaže sa konstatacijom da je sistem zakazao.

“Žrtava je puno više. Ne slažem se da je zakazao sistem, ovo se nije moglo spriječiti. Niko nije mogao prognozirati da će se kameleonom sručiti na jedno tako selo. Ne postoji niko ko bi to mogao očekivati. Posljedice su katastrofalne, ali treba ispitati šta se desilo. To nije područje karakteristično za poplave, bujice. Današnja reakcija vlasti je bila na najljepšem nivou, govorim o svojim vlastima. Deblokiran je put između Konjica i Jablanica, sada je deblokirano prema Prozoru. Deblokiran je pravac prema Komadinovom vrelu. Sutra ćemo osigurati komunikaciju između Jablanice i Mostare”, kazao je Nikšić za N1.

Na kraju je naveo kako će sutra obići sve opštine.

“Kada ćemo uspostaviti željeznički saobraćaj, vidjet ćemo. Kamo sreće da je materijalna šteta neuporedivo veća, a da ljudski životi nisu otišli. Cijele porodice su stradale. Jedna beba je preživjela, jer je nana zagradila tijelom. Ona je dala svoj život za bebu. Buturović Polje koja je poginula, a četiri se vode kao nestale. Sutra ćemo obići sve opštine”, kazao je Nermin Nikšić za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!