Novi dan: 3D printanje u medicini

Vijesti 28. okt 202414:44 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Za vikend je počelo zimsko računanje vremena, sezonska promjena računanja vremena koju mnogi osjete i to ne samo u pomjeranju kazaljke na satu. Zašto se pomjeraju kazaljke na satu, te kako to utiče na naš organizam razgovaramo u Novom danu. Specijalista urgentne medicine Jasmina Hanjalić iz Hitne pomoći KS i meteorolog Bakir Krajinović iz FHMZ gosti su Novog dana.

Regulatorna agencija za komunikacije u saradnji i uz učešće organizacija i institucija okupljenih u Mreži za medijsku i informacijsku pismenost, od 26. oktobra do 5. novembra organizuje kampanju Dani medijske i informacijske pismenosti: Digitalno snažni. O dobrim i lošim stranama vremena na svjetskoj globalnoj mreži govorimo danas u Novom danu.

Merim Jusufbegović, doktor zdravstvenih nauka i viši asistent na Fakultetu zdravstvenih studija posvećen je popularizaciji i primjeni 3D štampanja u medicini. Aktivno učestvuje u dizajniranju i 3D štampanju edukacijskih modela koje donosi u studio Novog dana i detaljnije nam objašnjava ove 3D alate štampanja koji se koriste u medicini.

O dodjeli najprestižnije individualne nagrade u svijetu fudbala – “Zlatne lopte” časopisa “France Football” razgovaramo u Novom danu sa Semirom Mustafićem, sportskim novinarom N1 televizije koji našu zemlju već drugu godinu zaredom predstavlja na ovom gala izboru koji se održava 68. put.

Vijesti iz svijeta priprema Esmir Milavić.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!