Novi dan: Hoće li zemljina jezgra promijeniti smjer?

Vijesti 27. jan 202317:07 0 komentara
N1

U "Novom danu" gledajte:

Na Međunarodni dan zaštite ličnih podataka, 28. januara, građane smo pitali znaju li šta su lični podaci i kako se štite. Da li su najčešće prijave kod zloupotrebe ličnih podataka u vezi sa nezakonitim postavljanjem video nadzora? Ko nam može tražiti CIPS prijavu? Gdje su naši lični podaci najčešće ugroženi i kakve su sankcije za one koji ih zloupotrebe? pitanja su za Silvija Fučeca, šefa Odsjeka za odnose s javnošću Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH.

Nova istraživanja pokazuju da je rotacija unutrašnjeg jezgra Zemlje možda zastala i da bi se čak mogla obrnuti. Koliko je to moguće i šta bi se desilo sa zemljom da se obrne rotacija jezgra? Da li se unutrašnje jezgro zaustavlja u potpunosti? Šta uzrokuje sporije kretanje jezgre? pitanja su za gošću “Novog dana” dr.sc. Mariju Mustać Brčić iz Seizmološke službe Geofizičkog odsjeka Prirodnoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Arijana Baždarević fizioterapeut, diplomirani trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode (Michael King, osnivač Pilates Institute u Londonu) u “Novom danu” otkriva zašto je pilates najbolji izbor za trudnice i osobe koje imaju narušenu posturu?

Donosimo i najnovije društveno-političke teme i servisne informacije.

U subotu je sa vama u “Novom danu” Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!