Novi dan: Koliko je važna psihološka priprema sportaša?

Vijesti 31. jan 202316:49 0 komentara
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Postavljanjem poslaničkih pitanja jučer je počela sjednica PD PSBiH. Šta od ovog saziva parlamenta možemo očekivati? Kakva je budućnost aktuelne koalicije u BiH? Da li očekuje novu interevnciju visokog predstavnika? Da li se mogu očekivati potezi SDA? Gošća Novog dana novinarka, Gordana Katana.

Psihološka priprema sportaša jednako je važna kao i ona fizička. Često je na takmičenjima u ostvarenju dobrog rezultata presudna upravo mentalna snaga sportaša. O važnosti psihološke pripreme u sportu govorimo sutra. Jovana Hadžić, magistar psihologije, bivša sportašica i trenerica naša je gošća.

„Mi smo krenuli od misli vodilje Dostojevskog o tome kako je roman pisao o tadašnjoj mladoj generaciji koja ima toliko snage i strasti, a za koju on misli da je bezidejna. Ne htijući da etiketiramo cijelu generaciju mladih ljudi, odlučili smo da sa njima pravimo predstavu” – rekla je režiserka Selma Spahić o predstavi “Idiot” koja će uskoro biti na sceni NPS. Selma Spahić, te glumci Sara Seksan i Dino Sarija sutra su naši gosti.

Matija Cvek i Eni Jurišić osvojili su Cesaricu za Hit godine 2022. i Zlatni studio u kategoriji najbolja pjesma godine za hit “Trebaš li me”. U prošloj godini pored ovog hita Matija je imao i prvi solistički koncert u zagrebu, za ovu godinu najavljuje i novi album. O muzici govorimo sutra. Matija Cvek je naš gost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!