Novi dan: Zašto nam je sa ekonomskog aspekta potrebna Evropska Unija?

Vijesti 12. feb 202414:48 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Policijska službenica izvršila samoubistvo ispred porodične kuće u Jablanici, također u porodičnoj kući u Istočnom Sarajevu isti dan jedna žena je sebi oduzela život. U Tuzli još jedan slučaj femicida. U Sarajevu vozač udario dijete na pješačkom prelazu i pobjegao. U Sarajevu također nedavno i ubistvo momka od 19 godina. O sistemu, ali i društvu sa psihološkog i sociološkog aspekta govore Dželila Mulić-Čorbo, psihologinja i psihoterapeutkinja i sociolog Vladimir Vasić.

Zašto nam je sa ekonomskog aspekta potrebna Evropska Unija? Šta to znači za svakodnevni život građana, da li ćemo članstvom ući u krug ekonomski razvijenijih zemalja Evrope? Gost Novog ekonomista Faruk Hadžić.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i ove godine obilježiće 15. februar – Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka. Aktivnosti tokom obilježavanja ovog dana imaju za cilj podizanje svijesti o dječijem raku i važnosti pružanja pomoći i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima. Danas sa nama Fikret Kubat – direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, Aldina Selimagić – Šljivo psihologinja u Udruženju i Harun Šabić – MladiCa, osoba koja je pobijedila rak.

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija u nedjelju je slavila na utrci održanoj u Švicarskoj i time ostvarila prvu pobjedu u karijeri u Evropa kupu. Muzaferija se sa osvojenih 100 bodova popela na sedmo mjesto u poretku takmičenja. Ovu pobjedu Elvedina je posvetila svim ženama koje su žrtve porodičnog nasilja. Gošća je Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!