U Novom danu gledajte: Inovativna metoda liječenja bolesti štitne žlijezde

Vijesti 03. mar 202417:28 0 komentara
N1

U ponedjeljak u Novom danu gledajte:

Nedavno je ugledni BBC objavio kako je izvedena prva mikrovalna ablacija čvorova štitine žlijezde u Ujedinjenom Kraljevstvu, a malo je poznato u javnosti da se takvi zahvati već pola godine izvode u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. To je ujedno i jedini centar na cijelom području jugoistočne Europe koji obavlja mikrovalne ablacije čvorova štitnjače i liječenja hiperfunkcijskih doštitnih žlijezda tom metodom. Jedini specijalista u ovom dijelu Evrope koji izvodi ove zahvate, doktor medicine, specijalista nuklearne medicine Petar Pušić govori za Novi dan.

Bosna i Hercegovina se nalazi na važnoj raskrsnici na putu ka Evropskoj uniji. Krajem mjeseca očekuje se otvaranje pregovora EU. Pred ovom zemljom stoji izazov brzog sprovođenja reformi, posebno u oblasti pravosuđa. O evropskom putu ove zemlje govorimo sa docentom doktorom Farisom Kočanom, asistentom i istraživačem na Fakultetu društvenih nauka Univerziteta u Ljubljani.

O trenutnoj situaciji u policijskim strukturama Bosne i Hercegovine, povjerenju građana u policiju, i izazovima sa kojima se susreću, kao i o djelovanju Međunarodnog policijskog udruženja IPA razgovaramo sa Muamerom Klino predsjednikom regionalnog kluba IPA, i članom udruženja IPA Edinom Kahrimanović.

Podižemo li ekonomski standard građana, sa minimalnom platom od 1000 KM? Šta znači usvajanje seta fiskalnih zakona u Federaciji BiH? O ovoj reformi kao i o ekonomskoj situaciji u zemlji razgovaramo sa Admirom Čavalićem, zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

U ponedjeljak je posljednji dan izložbe pokretnog muzeja u Četvrtoj gimanaziji na Ilidži. Prvi put je Muzej “došao” u školu i ponudio sasvim novi koncept rada i saradnje sa odgojno-obrazovnom institucijom. Muzej zločina protiv čovječnosti i genocida u saradnji sa ovom gimnazijom organizovali su izložbu predmeta i svjedočenja žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu kako bi kroz kulturu sjećanja obilježili borbu za nezavisnost.

Uživo sa izložbe javit će se reporterka Nataša Kerezović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!