O zdravlju, korupciji i modi u Novom danu

Vijesti 09. sep 202207:13 0 komentara
N1

Brojne teme i gosti u Novom danu za petak 9. septembar.

U “Novom danu” upoznajte stranke, kandidate i političke programe, njihove ideje, rješenja i pristupe – gledajte debate kandidata za entitetski i kantonalni nivo. Sutrašnja tema je Demografija, natalitet i politike za mlade. Naši gost će biti: kandidatkinja za NSRS, Olivera Đeorđić Nedić iz PDP-a i kandidati za Parlament FBiH: Jasna Duraković iz SDP-a BiH i Enver Bijedić, predsjednik stranke SD BIH.

Kanton Sarajevo dobio je Zakon o prevenciji i suzbijanju korupcije. Šta će provođenje ovog zakona značiti u praksi, za “Novi dan” govori Darja Softić Kadenić, ministrica pravde i uprave KS.

Od danas je na snazi novi Pravilnik o zdravstvenim uslugama KS. Najvažnija stavka kaže da zdravstvena ustanova ima rok od 30 dana da pacijentu pruži određenu uslugu. O tome razgovaramo sa primarijusom doktorom Mirsadom Đugumom, internistom kardiologom iz Poliklinike Atrijum.

Izložba «Lažni Oblaci», kustosice Gabriele Mande Seith, sutra će biti otvorena u Zemaljskom muzeju BiH. Umjetnički se bavi problemom zagađenja okoliša kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Gabriela Manda Seith će biti naša gošća, uživo sa mjesta otvaranja izložbe.

Sa Koncerta pobjednika u Njujorku, na kom je upriličena dodjela prošlogodišnjih nagrada, vratila se mlada bosanskohercegovačka violinistkinja Aida Rešidbegović. U “Novom danu” će govoriti o nastupu na Menhetnu i uspjesima koje je prethodno postigla.

O predstojećem učešću na Milano Fashion Week-u, sa kreacijama inspirisanim bosanskom kraljicom Katarinom Kosačom, u “Novom danu” razgovaramo sa mladom dizajnerkom Hanom Rudež.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!