Obilježena 31 godina od stradanja Srba srednjeg Podrinja (FOTO)

Vijesti 01. jul 202315:20 0 komentara
RTRS

Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, delegacije i predstavnici organizacija proisteklih iz proteklog rata položili su danas vijence kod Spomen-krsta na groblju u Bratuncu i odali počast za, kako navode iz Vlade RS, 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču.

Vijenac je u ime institucija Republike Srpske položio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pratnji predsjednika Narodne skupštine Nenada Stevandića, premijera Radovana Viškovića, izaslanika predsjedavajuće Predsjedništva BiH Boška Tomića i ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića.

Twitter/Vlada RS
Twitter/Vlada RS
SRNA
SRNA
SRNA
RTRS

Na Spomen-krst vijence su položili i delegacija Srbije u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Skupštine Srbije Vladimira Orlić te ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

Cvijeće su položile delegacije poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, u Parlamentanoj skupštini BiH, Vlade Republike Srpske i ministara BiH i srpskih predstavnika u institucijama BiH te članovi porodica poginulih iz regije Srednjeg Podrinja i Birča.

Na Spomen-krst cvijeće su položile i delegacije Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, javnih ustanova RS, gradova i opština Srednjeg Podrinja i Birča, delegacije gradova i opština RS i Srbije, Boračke organizacije Republike Srpske i drugih nevladinih organizacija proisteklih iz rata, te NOR-a.

Prethodno je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije kod Spomen-krsta na bratunačkom groblju služio parastos za stradale Srbe.

Pomen se daje svim srpskim žrtvama iz srednjeg Podrinja i Birča, a organizuje se povodom 31 godina od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69 i zarobljeno 22 vojnika i civila, od kojih niko nije preživio.

Centralno obilježavanje 31 godine od stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Birču održava se pod sloganom “31 godina, zločin bez kazne”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!