O'Brien: Murphy je predstavnik SAD-a u BiH i ima naše potpuno povjerenje

Vijesti 02. aug 202417:57 0 komentara
James O'Brien (SAUL LOEB / AFP)

Pomoćnik državnog sekretara SAD-a za Evropu i Euroaziju James O'Brien odbacio je tvrdnje da ambasador te zemlje u Bosni i Hercegovini djeluje po svom nahođenju i podcrtao da Michael Murphy ima “potpuno povjerenje” SAD-a.

Posljednjih sedmica bili smo svjedoci čestih tvrdnji da američki ambasador u Sarajevu možda djeluje po ličnom planu. U stvari, sasvim je suprotno. Ambasador Murphy, kao i svi američki ambasadori, lični je predstavnik predsjednika Sjedinjenih Država”, naveo je O’Brien u objavi na platformi X.

(Ambasador) ima potpuno povjerenje Vlade Sjedinjenih Američkih Država u izvršavanju svoje misije u Bosni i Hercegovini kako bi pomogao u unapređenju integracije Bosne i Hercegovine u euroatlantske institucije; odbrani teritorijalnog integriteta, suvereniteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine; i suprotstavljanju antidejtonskim aktivnostima i borbi protiv korupcije”, dodao je on.

Podsjetimo, američka ambasada je u posljednje vrijeme u nekoliko navrata oštro kritikovala vlasti u bh. entitetu Republika Srpska upitavši svaki put gdje je novac i optužujući režim Milorada Dodika za upletenost u koruptivne aktivnosti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!