Od velike Dodikove najave o kažnjavanju pred Novu godinu – nema ništa

Vijesti 12. jan 202319:21 0 komentara
N1

Najavljeno je da će biti za sedam dana, prošlo je već 20 – i ništa. Velika priča o kažnjavanju neradnika na državnim jaslama koji ne dolaze na posao u Republici Srpskoj pada u vodu. “Gvozdena metla” Radovana Viškovića stavljena je u ćošak. Oni koji su se nadali drugačijem mogli bi se prisjetiti stare narodne – obećanje ludom radovanje.

Velika najava uoči Nove godine, i ispostaviće se – veliko ništa.

“Počećemo da čistimo sve one koji su i Vlada RS će u narednih sedam dana se time baviti, sve one koji su, a ima takvih nažalost, koji se na neki vode da su zaposleni, nisu zaposleni, ne dolaze na posao oni moraju da napuste javni sektor. Vidjećemo kako i na šta izgleda već za sedam dana”, obećavao je predsjednik entiteta RS Milorad Dodik krajem decembra.

Prošlo je 20, Vlada RS je javno na svom Twitter profilu priznala da postoje oni koji u javnom sektoru primaju platu, a ne dolaze na posao, javno zatražila otpuštanje takvih i – ućutala.

Ne sijeci granu na kojoj sjediš, poznata je narodna izreka. Korisna je ako ste direktor ili rukovodilac u javnom sektoru u Republici Srpskoj. Čini se da se direktori i rukovodioci upravo tom izrekom vode, jer već 20 dana predsjedniku Vlade RS ne šalju spiskove onih koji ne dolaze na posao, a primaju plate.

Takvi su do najava iz Vlade RS bili javna tajna. Od tada više nisu ni to. Na priči je insistirao Sindikat uprave, a predsjednik je na svom Twitter profilu objavio kako su radnici unaprijed obavješteni o kontroli prisustva na poslu koja je vršena danas.

“Ja sam upravo bio u Vladi, ono što sam dobio informaciju od zaposlenih da su gužve u liftovima, da imamo povećan broj prisutnih na poslu i da ova ujdurma koja se podigla u javnosti daje rezultate”, naveo je predsjednik Sindikata Uprave RS Božo Marić.

Više detalja u priči Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!