Odgođena deložacija porodice Šetka iz stana u Mostaru: “Ko se to igra sa mnom i zašto?” (VIDEO)

Vijesti 30. nov 202314:56 1 komentar
N1

Ponovo je odgođena deložacija porodice Šetka iz njihovog stana u u ulici Blajburških žrtava u mostarskom naselju Rudnik. Podršku su im dalii susjedi koji su pružili otpor. Također, policija je odustala od deložacije jer za sada nemaju valjan sudski nalog. Kako navodi vlasnik Mladen Šetka prije više od 20 godina platio je 110 hiljada maraka za stan u kojem do danas žive u kontinuitetu, sve dok im advokatski ured Paponja-Bunoza nije predstavio Novicu Prodanovića kao stvarnog vlasnika. Kako Šetka ističe, Prodanović je imao rješenje od prijeratnog Aluminija da će dobiti pravo za neki stan i da nije nigdje precizirano da se radi o tom stanu u kojem žive.

“Ja sam stan koji je u navodnom sporu platio 110.000 KM, 2000. godine prema ugovoru sa GP Hercegovina. Prvog maja sam dobio ključeve od stana, sin mi je uselio tada u taj stan. Od tada do negdje 2007. godine kada mi se javio advokat Marić, reče mi da to nije moj stan, nego stan nekog Prodanovića iz Nevesinja. Nisam to ozbiljno toliko shvatao”, ispričao je Šetka za N1.

“Malo po malo, negdje 2014. godine, dođe sudska presuda da iselimo u roku od mjesec dana. Pravio sam žalbu, pokušao naći neko zakonsko rješenje”, nastavlja svoju priču Mladen Šetka za N1.

Kako je ispričao, nove obavijesti o deložaciji su stigle 2021. godine.

“Vrijeme je prolazilo, došlo je ponovo da je deložacija planirana u januaru 2021. godine i tako četiri mjeseca zaredom. Sve sam to odgodio i žalio se federalnom Ministarstvu. Pa onda ponovo rješenje, pa se ponovo žalio. Napravio sam tužbu i Sud donosi odluku od 2021. godine da se poništava rješenje Federalnog ministarstva prostornog uređenje do konačne sudske odluke”.

“Prije pet-šest dana sam dobio obavijest o deložaciji za danas. Pitam advokata ko se igra sa mnom i zašto? Rekao mi je da napravim krivičnu prijavu i tužim Ministarstvo prostornog uređenja HNK. Da bih ja sada pravdao ovaj slučaj, imam dva rješenja i dvije presude”, dodao je Šetka.

Još je kazao da danas nije izvršena deložacija jer policija nije imala sudski nalog, a nisu ga mogli dobiti jer sud nije donio svoje rješenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare