Oglasili se iz DF-a: Vijeće ministara mora izdati nalog Graničnoj policiji i spriječiti ulazak pripadnika MUP-a Srbije u BiH

Vijesti 20. jul 202414:50 4 komentara
N1

Demokratka fronta poziva Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da izda nalog Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine po kojem se sprječava ulazak pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, navedeno je danas iz ove stranke.

“Smatramo da prisustvo pripadnika MUP-a Republike Srbije u Bosni i Hercegovini dodatno komplicira odnose između države Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Ono nije u funkciji stabilnosti regiona i može proizvesti nesagledive posljedice obzirom na jasan cjelokupan politički kontekst istog”, saopćili su i dodali:

“Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s tim u vezi dužno je da svojim postupanjem eleminiše takvu mogućnost, a Granična policija BiH u ovom trenutku mora biti svjesna situacije koja se pred njom nalazi”.

PROČITAJTE JOŠ

Još su upozorili da ukoliko VM BiH ne učini ništa, biće odgovorno za posljedice koje mogu uslijediti.

“Ukoliko Vijeće ministara BiH ne učini ništa po navedenom pitanju biće odgovorno za sve posljedice koje uslijed njihovog nedjelovanja mogu uslijediti. Sigurnosna situacija u Bosni i Hercegovini uslijed podrivanja od strane susjeda iz dana u dan se dodatno komplicira, te stoga još jednom pozivamo Vijeće ministara da djeluje konkretno prije nego što bude kasno”.

Podsjećamo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije će od 22. jula do 1. septembra biti raspoređeni u Banjauci, Foči i Trebinju.

Riječ je o dogovoru na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone u 2024. godini, koji je 18. juna potpisan u Trebinju između MUP-a Srbije i MUP-a RS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare