Oglasio se Bosnalijek: Stojimo na raspolaganju svim istražnim organima u BiH

Vijesti 06. dec 202111:55 > 12:10 0 komentara
Nap.ba

Nakon jutrošnje akcije SIPA-e, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u predmetu Bosnalijek, iz ove kompanije odgovorili su na upit N1.

„Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji Bosnalijek, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini. Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima.“, saopštavaju iz Bosnalijeka.

Naglašavaju da je Bosnalijek najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

“U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, Bosnalijek je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu”, dodali su iz kompanije koja je predmet istrage državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje u počinjeni višemilionski kriminal.

„Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa.“, istakli su iz Bosnalijeka.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju kodnog naziva “Trik” u okviru koje pretresaju poslovne subjekte i osobe.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!