Oglasio se Denis Bećirović nakon današnjeg sastanka: Otvaranje pregovora sa BiH bila bi velika nagrada za građane, ali i kazna za antievropske političare u našoj zemlji

Vijesti 23. jan 202415:47 0 komentara
F.Z./N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se nakon zvanične posjete i razgovora sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen i premijerom Nizozemske Markom Rutte.

Naime, on je u svom video obraćanju prenio sve detalje današnjeg razgovora.

“Danas sam u Predsjedništvu BiH razgovarao sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen i premijerom Nizozemske Markom Rutte o otvaranju pregovora BiH sa Evropskom unijom. Inače, u nešto više od godinu dana ovo je moj treći razgovor i susret sa Ursulom. Malo je lidera na svijetu koji su u roku od godinu dana tri puta posjetili BiH i iskazali podršku BiH”, kazao je Bećirović.

Potom je dodao:

“Ne može, ali ni ne smije biti skretanja sa puta BiH u punopravno članstvo EU. Nećemo se baviti sporednim temom, 70 posto vanjsko trgovinske razmjene BiH odvija se sa EU. To moraju znati ljudi u našoj državi, to je u interesu naše privrede. Zato sam pozvao Evropsku uniju da otvori pregovore. Rekao sam da smo prošle godine 100 procento uskladili vanjsku politiku BiH sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom Evropske unije. Otvaranje pregovore sa BiH 21. i  22. marta ove godine bila bi velika nagrada za građane, ali i kazna za antievropske političare u našoj zemlji. Evropska unija treba da shvati da ovo nije samo pomoć BiH, ovo je investicija u stabilniju BiH i regiju. Investicija u jaču Evropsku uniju. Zadovoljan sam sa današnjim razgovorom i porukama”, kazao je Bećirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!