Oglasio se i Zukan Helez: Naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja, građani ne treba da strahuju

Vijesti 02. okt 202413:42 0 komentara
Facebook

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez oglasio se na svom zvaničnom Facebook profilu o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u našoj zemlji.

“Nažalost, svjedočimo eskalaciji ratnih dešavanja na Bliskom Istoku i u Ukrajini. S tim u vezi, potencijalnim refleksijama na Bosnu i Hercegovinu, naredio sam da se uvedu povišene mjere osiguranja za objekte komandi, jedinica, objekata i skladišta naoružanja i municija u sastavu Oružanih snaga BiH u cilju zaštite personalna, objekata i materijalnih sredstava Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH”, naveo je Helez.

Potom je dodao:

“Ove mjere su preventivnog karaktera i biće na snazi do daljnjeg. Građani u Bosni i Hercegovini ne treba da strahuju, sigurnosna situacija u našoj zemlji je stabilna i nema nikakvih informacija ni naznaka da će doći do njenog narušavanja. Povišene mjere obezbjeđenja se isključivo odnose na vojne objekte.”

Podsjetimo, Oružane snage Bosne i Hercegovine podigle su stepen sigurnosti u sigurnosnim/vojnim objektima u državi zbog prijetećih dojava koje su stigle jučer u 15 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!