Optuženi za krijumčarenje ilegalnih migranata sporazumno priznao krivnju

Vijesti 12. okt 202214:29 1 komentar
REUTERS/Jose Luis Gonzalez/Ilustracija

Optuženi Ahmed Iftkhar (1977), državljanin Pakistana, koji je u okviru predmeta kodnog naziva “Lipa”, optužen za organizirano krijumčarenje velikog broja ilegalnih migranata u potpunosti je priznao krivnju za kaznena djela za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Za optuženog je predložena kazna od 3,5 godine zatvora, kao jedna od najvećih kazni do sada izrečenih za ovo kazneno djelo.

U okviru sporazuma, predloženo je i oduzimanje nezakonite imovinske koristi u iznosu od oko 78.000 KM.

U predmetu kodnog naziva “Lipa”, Tužiteljstvo BiH je u suradnji sa partnerskim agencijama i institucijama za provedbu zakona, razotkrilo, lišilo slobode i procesuiralo 16 osoba, državljana BiH kao i stranih zemalja, koji su djelovali kao organizirana skupina za vrbovanje, krijumčarenje, skrivanje i transport preko granice BiH u R Hrvatsku i dalje prema zemljama EU, velikog broja ilegalnih migranata, koji nisu imali osnove za zakonit boravak u BiH.

Dio optuženih sporazumno je priznao krivnju, a protiv dijela optuženih sudski postupak je u tijeku. U predmetu je ostvarena značajna suradnja sa partnerskim institucijama iz regiona i inozemstva.

Procesuiranje predmeta “Lipa”, značajno je utjecalo na smanjenje kaznenih djela iz oblasti ilegalnih migracija, naročito na području Unsko-sanskog kantona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare