Osmanagić: Nauka nije tu da brani nečije pozicije nego donosi konkretna znanja

Vijesti 16. jun 202120:50 > 21:55 0 komentara

"Nauka nije tu da brani nečije pozicije nego donosi konkretna znanja. Započnete proces istraživanja, pronalazimo beton, dodatna istraživanja potvrđuju oblike i onda se radi nezavisna međunarodna verifikacija", kazao je večeras u Pressingu istraživač i direktor fondacije Dolina bosanskih piramida.

Arheolozi govore da se tu nalaze rudnici, nikako piramide. Neki kažu da su te tvrdnje “apsurdne”?

Džaba čitate komentare ljudi koji nikada nisu došli na piramide. Bio nam je trostruki doktor iz Egipta i radio izvještaj u kojem kaže da je Bosanska piramida Sunca najveća i od ogromne važnosti za čovječanstvo. Drugi doktor nauka je bio ovdje i rekao da egiptologija mora promijeniti zvanične stavove. Profesor Korotkov iz St. Petersburga je dao izjavu da je ovo otkriće u rangu otkrića piramida Maya“, kazao je Osmanagić i dodao:

“Nauka nije tu da brani nečije pozicije nego donosi konkretna znanja. Započnete proces istraživanja, pronalazimo beton, dodatna istraživanja potvrđuju oblike i onda se radi nezavisna međunarodna verifikacija. Mi smo bili na šest međunarodnih naučnih konferencija na kojima je bilo potvrđeno postojanje piramida. To je nauka, a ne te izjave. Niko od njih nije nikad ništa napisao o piramidama, osim Imamovića on je nešto malo”, dodao je pojašnjavajući teoriju o postojanju piramida.

Ko je gradio piramide?

“Piramide je gradila vrlo napredna civilizacija koja je znala operisati sa tehnologijom. Ko je gradio Machu Piccu, egipatske piramide? Onog momenta kad nađemo ploču na kojoj piše ko je gradio piramide, onda ćemo znati”.

Da li je BiH imala svoje faraone?

Ne. To je bila napredna civilizacija, prije 29.000 godina. Apsorpcija vode je inače 3 posto, u ovim blokovima je jedan posto. Kada pitate: Ko? Neko ko je imao građevinsko znanje bolje nego mi danas. Vi kada nešto možete mjeriti, to je naučno dokazivo.

Vi ste čuli od mene moju naučnu definiciju istraživanja. Ovo nije arheološki projekt. Arheologija nikada neće moći objasniti svrhu gradnje piramida iz Meksika, Kine, Egipta.. Ove koje vi pominjete su osobe koje se ne bave piramidama“, kazao je Osmanagić.

Moje obrazovanje traje 30 godina. Deset godina visokoškolskog obrazovanja. Doktorat, 18 knjiga o drevnim civilizacijama. Nema lčovjeka koji je obišao više lokacija sa pirmidama na svijetu. Ta pitanja “Da li je ovo fantazija” su na nivou 2005. godine, sada je 2021. Iza nas je 400.000 sati istraživanja, 28 datiranja. Sve su te analize dostupne javnosti. Šest piramida imamo u Visokom. Istraživali smo brdo Vis kod Kalesije, u blizini Vogošće jedno konsuno brdo, ali nisu vještačke građevine“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!