Oštra poruka iz opozicije: Vlada Crne Gore je sluga zvaničnog Beograda

Vijesti 02. sep 202118:14 > 18:551 komentar

Ustoličenje Joanikija na Cetinju bilo bi ponavljanje okupacije iz 1918., samo u drugom pakovanju, smatra to crnogorska skupštinska zastupnica Draginja Vuksanović Stanković, koja je u programu N1 najavila da sutra dolazi na Cetinje kako bi branila čast Crne Gore. "Sigurno nećemo dozvoliti ono što dozvoljava Vlada Crne Gore, a to je da se ovom zemljom upravlja iz Beograda", dodala je zastupnica.

Burne reakcije odjekuju regionom svega četiri dana uoči najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, a tim povodom je u Danu uživo N1 televizije gostovala Draginja Vuksanović Stanković, zastupnica SDP-a u Skupštini Crne Gore, koja je protivnica da se ovaj čin dogodi na Cetinju.

“Čuli smo ministra policije koji poručuje da ne može garantovati mir taj dan nijednom građaninu. Sporno je to što je manastir u Cetinju srce Crne Gore, za njega su ginuli naši preci kroz istoriju. To je tjeranje inata i prkosa prema svim ljudima koji nose Crnu Goru u srcu. Mi smo građanska država, pozivamo na mir i stabilnost, a ne na sukobe. Nećemo dozvoliti da cetinjski manastir bude pod patronatom zvaničnog Beograda”, rekla je prilikom gostovanja u Danu uživo N1 televizije skupštinska zastupnica u Crnoj Gori Draginja Vuksanović Stanković.

Ako je Joanikije biran u Beogradu, zašto ga ne ustoliče u Beogradu, pita se Vuksanović Stanković, te naglašava da bi ustoličenje Joanikija na Cetinju bilo bi ponovljena okupacija samo u drugom pakovanju. Ona smatra da bi rješenje bilo da se ovaj događaj izmjesti u Podgoricu, gdje postoji hram SPC.

“Ja već sutra idem na Cetinje, tamo gdje mi je mjesto među svojim narodom, da branimo čast Crne Gore. Sigurno nećemo dozvoliti ono što dozvoljava Vlada Crne Gore, a to je da se ovom zemljom upravlja iz Beograda. Zvanični Beograd preko SPC upravlja Vladom Crne Gore”, naglasila je zastupnica kazavši da je Vlada Crne Gore nesposobna da se bavi socijalnim pitanjima, već se uspješno bave podjelama među crnogorskim građanima.

“Sluganstvo Beogradu”

“Oni nas vraćaju na politiku iz 90-ih godina. Očigledno je da u interesu Vlade Crne Gore nisu ekonomska pitanja, već sluganstvo zvaničnom Beogradu. Ova vlast, umjesto da ispravlja greške prethodnika, pravi još veće probleme. Vraćaju nas na brojne podjele. Mi nemamo kad da se bavimo ekonomskim i socijalnim pitanjima, misleći o tome šta će da se desi na Cetinju 5. septembra”, zaključila je u Danu uživo Draginja Vuksanović Stanković.

“Ova situacija treba da se riješi vanrednim parlamentarnim izborima”, poručila je.

Podsjećamo, ranije je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio da se podrazumijeva da će njegovo ustoličenje biti u Cetinju. Sa druge strane, protiv toga, prosvjedovalo je upravo zbog toga i nekoliko hiljada građana, uz poruke da je Joanikije „namještenik Crkve Srbije“. Najavljen je i novi skup na dan ustoličenja – 5. septembra.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar