Oštra reakcija zastupnice SDA u Skupštini KS na objavu Elmedina Konakovića

Vijesti 17. feb 202112:23 > 14:27 9 komentara
N1

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić reagovala je na objavu predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Konaković je na izjavu lidera SDA Bakira Izetbetovića da je “mržnja građanskih stranaka prema SDA jača nego ljubav prema BiH” odgovorio na Twitteru.

Odgovorila mu je Biščević – Tokić koja je navela da “predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da ‘više voli BiH nego što predsjednik Bakir Izetbegović voli suprugu Sebiju’ pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao ni poziciji koju trenutno obnaša”.

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković je posljednjim komentarom da „više voli BiH nego što predsjednik Bakir…

Posted by Jasmina Biščević Tokić on Wednesday, February 17, 2021

“Ovakav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor. Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica. Ovakvim istupima Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune. Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama”, navela je ona.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare