Paljenje korova izmaklo kontroli: Požar u banjalučkom naselju

Vijesti 10. feb 202417:08 0 komentara
N1

U banjalučkom naselju Derviši gorjelo je nisko rastinje na parceli koja se nalazi između porodičnih kuća. Jak vjetar je u kratkom roku razbuktao vatru, a pravovremenom reakcijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara na obližnje stambene objekte.

Posljednjih dana vatrogasci se u našoj zemlji sve češće suočavaju sa požarima kojima je uzrok paljenje korova. Samo proteklog vikenda na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka zabilježeno je čak 14 požara zbog čega su iz PU apelovali na građane da ne pale vatru.

“Građani, poljoprivrednici i šumski radnici pozivaju se da se pridržavaju zakonskih odredaba, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju je bez nadzora i ne uništavaju prirodu, jer mala nepažnja može imati velike posljedice”, saopštili su tada iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći da će preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi i pričinila materijalnu štetu.

Podsjetili su na odredbe Zakona o zaštiti od požara Republike Srpske po kojima je zabranjeno paljenje korova zeb prethodne najave Vatrogasno-spasilačkoj jedinici. Za one koji se ogluše o zakon propisane su novčane kazne u iznosu do 100 do 1.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!