PDP i Lista Za pravdu i red reagovali na Nišićeve izjave

Vijesti 22. dec 202211:08 0 komentara
F.Z./N1

"Ako se nešto predsjedniku Socijaldemokratske partije BiH g. Nerminu Nikšiću ne može osporiti, to je upornost. Međutim, kada je čovjek koji vodi jednu veliku partiju i koji pretenduje da bude premijer jednog entiteta uporan u lažima, to je alarm da se reaguje", navode jutros u reakciji na izjave Nermina Nikšića iz PDP-a i Liste za pravdu i red.

“Gostovanje Nikšića na jednoj televiziji 19.12. ponovo je ogolilo njegovu suštinu. A suština je da Nermin Nikšić opstaje na prevarama, podmetanjima, lažima, uvredama i prostačkom rječniku, tako da ne čude ni njegove riječi da je odlično sarađivao sa Miloradom Dodikom, jer stara izreka kaže da se sličan sličnom raduje. Da li bilo kome ko obavlja javnu poziciju i pretenduje na jednu od najviših pozicija priliči da tokom TV gostovanja kolegu naziva „kurvinim kopiletom“? Priliči li nekome ko želi da bude državnik da jasno i glasno ne stane iza svog stava i odluka, ma kakve one bile?”, pitaju se u saopćenju.

Kažu da se Nikšić vodi parolom da “hiljadu puta ponovljena laž postaje istina”.

“Nikšić se očigledno vodi onom da hiljadu puta ponovljena laž postaje istina, ali na njegovu žalost, mi smo tu da mu svaki put odgovorimo. Ne, nisu poslanici SDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasali za listu PDP-a za delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i to je njihovo legitimno pravo. Niko tu nikoga nije prevario, osim možda g. Nikšić samog sebe, pa njegove riječi upućene nama: „To su prevaranti koji sami sebe varaju“ oslikavaju baš njega, a ne nas. Šta god govorio, g. Nikšiću ne dajemo za pravo da traži „izdajnike“ u našim redovima, jer tu izdajnika nema. Niti mu dajemo za pravo da, vjerovatno u dogovoru sa svojim koalicionim partnerom, pokušava da unosi nepovjerenje i smutnju među nas. To neće ni uspjeti, jer mi znamo kako je ko glasao, odnosno znamo da je nas jedanaest glasalo za listu PDP-a. Džaba g. Nikšić prostački psuje dok govori na ovu temu, to nikoga neće uvjeriti da je on čist, nego baš suprotno: time pokazuje svoju slabost”.

Dodali su da svaki put kada ponovi “svoje laži”, može očekivati odgovor od njih.

“Svaki put kada ponovi svoje laži, može očekivati odgovor nekoga od nas. A i on će morati da pruži mnoge odgovore na pitanja u vezi sa fotografijama sa glasačkim listićima koje tvrdi da posjeduje u svom telefonu, ali ne nama – to će odgovoriti nadležnim organima. Nikšić je sam u više navrata ponovio da ima fotografije glasačkih listića, iako je fotografisanje bilo ne samo nemoguće, nego je i protivzakonito, čime se sam odao. To je, što bi on u pokušaju sarkazma rekao, baš genijalno”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!