Po džepovima građana: Poskupljuje javni prevoz u Banjaluci

Vijesti 26. apr 202219:15 0 komentara
N1

Uprkos ranijim najavama da to toga neće doći, cijena karte za jednu vožnju na liniji javnog gradskog prevoza u Banjaluci ipak će biti skuplja. Uz tu lošu vijest, gradonačelnik je saopštio još jednu koju je nazvao lijepom – grad će sufinansirati poskupljenje za određene kategorije – srednjoškolce, studente i penzionere.

Podsjetimo, mart su u Banjaluci obilježili protesti prevoznika i zahtjevi za izmjene cjenovnika, dodatne subvencije Grada ili nove cijene karata. Prema njihovim zahtjevima koje je tada gradonačelnik Draško Stanivuković odbijao, tvrdeći kako od poskupljenja karata nema ništa, cijena jedne vožnje trebala je biti skuplja i za 25 %.

Stanivuković i danas kaže, od tolikog poskupljenja nema ništa, a cijena će, tvrdi, rasti za oko 15 %.

To znači da će, usvoji li Skupština grada novi cjenovnik koji će se uskoro naći pred odbornicima Banjalučani jednu vožnju umjesto dosadašnji 1,80 KM, plaćati 30 pfeninga skuplje, odnosno 2,10 KM.

Kada se usvoji novi cjenovnik, na koji je Gradska uprava, prema riječima gradonačelnika, ugovorom prinuđena, biće moguće donijeti odluku i o mogućim dodatnim subvencijama.

“Od kraja maja, početka juna, a u zavisnosti od toga kada će biti sjednica, planiramo i potpuno besplatan prevoz za penzionere s minimalnim penzijama”, najavio je Stanivuković.

Prodaja mjesečnih karata za maj u gradu na Vrbasu je prolongirana, pa bi trebala da počne 29. aprila i da traje do 10. maja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!