Počeli tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru

Vijesti 25. jul 202116:28 > 16:45 0 komentara
N1

Počeli su tradicionalni 455. po redu skokovi sa Starog mosta u Mostaru, a brojni posjetioci došli su u grad na Neretvi kako bi pratili ovu manifestaciju.

Prvim skokom u hladnu Neretvu otpočeo je navedeni događaj koji će trajati naredna tri dana, a prije toga je intonirana himna BiH koja se razlijevala dolinom ove rijeke.

Organizatori su i ovog puta pripremili bogat sadržaj, a ove godine je odlučeno da se u program uvrste i neki stari događaji, koji se godinama nisu održavali.

Skače se na noge i na glavu, a nastupaju mladi skakači do 20 i do 24 godine. Ove godine za titulu najboljeg, takmiče se 32 skakača.

U kategoriji skokova na noge gdje titulu šampiona brani Igor Kazić nastupa 15 skakača, dok se u kategoriji skoka na glavu za titulu najbolje laste bori 17 skakača, a šampionat brani Vedad Bašić.

Aplauzom i uzvicima podrške, brojni posjetioci bodre skakače, dok žiri vrijedno ocjenjuje i odlučuje ko će odnijeti pobjedu zbog najboljeg skoka.

N1

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari“ Lorens Listo ranije je najavio dolazak skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

Ovogodišnji ocjenjivački žiri čine Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević iz Užica i Alica Jakirović. Delegat žirija je trener Fudbalskog kluba Velež Feđa Dudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!