Počeo udarni turistički vikend, naoružajte se strpljenjem i spremite na čekanje

Vijesti 29. jul 202309:57 0 komentara
N1

U Hrvatskoj je počeo udarni turistički vikend, na auto-putevima, posebno prema moru, stvaraju se kolone i gužve, a saobraćaj je pojačan i u trajektnim lukama i na graničnim prelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom.

Očekuje se ogromne gužve na auto-putevima, granicama i naplatnim rampama, kao i višesatna čekanja na svim graničnim prelazima sa Hrvatskom .

Zbog sudara prekinut je saobraćaj na auto-putu Rupa – Rijeka – Žuta Lokva između petlji Јurdani i Učka, u smjeru mosta Krk, a kolona je oko 1,5 kilometara. Vozila se isključuju na petlji Јurdani i dalje se vozi magistralom u smjeru Rijeke i Krka, javlja Hrvatski autoklub.

Pročitajte još

Gust je saobraćaj na zagrebačkoj obilaznici iz smjera petlji Zagreb zapad i Buzin u smjeru naplate Lučko.

Iz smjera Buzina kolona je oko devet kilometara, a iz smjera petlje Zagreb zapad oko tri kilometra.

Kolona je pred naplatom Lučko u smjeru Dubrovnika, a zastoji su mogući i između naplate Lučko i petlje Bosiljevo dva u smjeru Dubrovnika. Na auto-putu Bregana – Lipovac vrlo je gust saobraćaj iz smjera petlji Zagreb zapad i Kosnica u smjeru naplate Lučko.

Zbog saobraćajne nesreće između petlji Popovača i Kutina u smjeru Lipovca, vozi se jednim trakom, a kolona je oko tri kilometra

Granični prelazi

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

VEZANO

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Hum, Deleuša, Zupci, Velika Kladuša i Izačić , a na graničnim prelazima Donja Gradina i Bosanski Brod na ulazu u našu zemlju. Duge su kolone vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja se za sada kreću od 10 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!